sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Avautumista

Heisan,

En yleensä tee tämmösiä avautumispostauksia, mutta aattelin, että nyt olis sen aika.
Avautumisen kohde on semmonen asia joka pyörii mun elämässä ihan koko ajan! Mä mietin sitä joka päivä ainakin kerran jos en useemmin ja kaikki mitä teen yleensä pyörii sen ympärillä. Nimittäin paino.
Ja tästä ei oo tarkotus tulossa mikään agstipostaus, vaikka vähän siltä kuulostaakin. Let's get started!
Jo ykkösluokalla muo kiusattiin mun lihavuudesta, ja sitä jatkuu tänä päivänäkin, onneks ei niin paljoa. En oo saanu haukkumisesta mitään elinikäsiä traumoja, vaan ehkä enemmänkin itselutottamusta, joka menee vuoristorataa.
Joskus tunnen olevani läskein ihminen päällä maan ja joskus voin jopa kattoo peilistä itteeni ja todeta "oho en ookkaan niin kamalan näkönen.." 
Mä muistan kesälomalla kun mentiin seiskalle ajattelin, että jes nyt tää haukkuminen ja nälviminen loppuu! Mutta luulin väärin.
Palataan takas ala-asteelle. Muistan kun kerroin yhelle pojalle, että mä näytän lihavalta tässä paidassa. Luulin saavani jotain "etkä näytä!" -kommenttia mutta hah luulin taas väärin. Sieltä tuli sen sijaan "no niin näytät, mikset sä laihduta?" AI MIKSEN MÄ LAIHDUTA? Toi ei kuulosta pahalta, mutta se tuntuu ihan järkyttävän pahalta. Miksen mä laihduta? Kyllä mä juma vie oon yrittäny, ja yritän yhä edelleen! Mutta se vaan ei toimi, enkä mä tiedä miksi! Sitten muistan kun seiskalla vaihdettiin opon luokassa paikkoja, jäin siihen seisomaan ja odottamaan koska mun nimi sanotaan, että saan uuden paikan. Sitten yks poika jonka paikan vieressä mä ilmeisesti seisoin huusi sieltä takaa "Hei, sä viet koko käytävän!" Mä en kertakaikkiaan pystyny sanomaan mitään, nielin vaan tuskallisesti kyyneleet kurkusta alas ja siirryin.
Mä muistan itseasiassa jokasen, ihan jokaikisen kommentin mun lihavuudesta! Ne ei ihan helposti unohdu, vaikka toivois niin.
Ala-asteella mä menin aina vessaan ja itkin siellä itkuni ja tulin takas ja väitin että kaikki oli okei, vaikkei ollut.
Sitten mä söin suruuni ja lihoin taas. Mutta onneks en enään tee niin.
Nykyään jos joku haukkuu muo lihavaks tai jollain muulla nimellä, mä en välitä. 
Ala-asteella mun ongelma oli se, että muut haukku muo. Nyt mulla on se ongelma, että haluun muuttua.
Ehkä jos nyt jotain "traumoja" ala-asteelta jäi oli se, että mulle on annettu kuva, että olen jumalattoman läski ja mun pitää laihtua nyt! 
Mun yleisin laushadus mun päässä on "kyllä sä voit vielä tänään syödä herkkuja, huomenna alotat hirveen rääkin!" Se helpottaa oloa hetkeks... 
Joka ikinen ilta mä mietin, että olisimpa alottanu laihdutuksen sillon ja sillon niin nyt olisin niin ja niin laiha. 
Tää on niin ärsyttävää ja sisintä riistävää touhua, että...
Katon itteeni aina niistä isoista näyteikkunoista, että hyi kun mä näytän läskiltä, en haluu sitä tunnetta!
 Mutta.... kaiken tän jälkeen, mä oon itseasiassa tyytyväinen siihen miltä mä näytän.
Mä oon itteni mielestä ihan nätti, en mikään supermalli, oon ymmärtäväinen, positiivinen ja sillai.. mutta kaiken ton eelle mä laitan mun vartalon? MIKSI MIKSI MIKSI? Se tulee aina tielle.. 
Ja te ihanat jotka jaksatte tähän kommentoida, niin ei pliis mitään "sä et ees oo läski" -kommentteja.. Mä en osaa vastata niihin.. Eikä ne auta asiaa mitenkään, koska itteni mielestä oon lihava.
Tätä on vaikee lopettaa... mutta sanon sen, että oon tullu kiusaamisen myötä vahvemmaks ja itsevarmemmaks ihmiseks, mutta silti sisältä päin mä oon hajalla. Ja kaikki mun vartalon takia. Piste


25 kommenttia:

 1. En voi oikein kommentoida mitään, koska sanoit, että et halua "et edes ole läski". Mutta kun se on vaan niin totta, SINÄ ET TODELLAKAAN OLE LIHAVA! Kaikki jotka sinua ovat haukkuneet ovat vain kateellisia, koska olet niin kaunis ja sopusuhtainen.
  Anteeksi, et halunnut tälläisiä kommentteja, mutta minun oli pakko sanoa, että olet ihana.

  VastaaPoista
 2. olen samaa mieltä anonyymin kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Jooo miullakin on samanlaisia kokemuksia, mutta oon alkanu ymmärtämään, ettei se ulkonäkö aina ratkase vaan luonne :) Ja tärkeintä, että on läheisiä ihmisiä jotka välittää.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tää postaus oli hyvä! Siis ei sillä tavalla että se ois hyvä juttu että sua on haukuttu yms.. Mutta on hyvä että oikeesti avauduit niin myös kaikkien helpompi tajuta miltä se oikeasti tuntuu.. Mullakin samantyylisiä ongelmia ollut joskus, ja sä olit tosi rohkea avautuessasi! Arvostan!

  VastaaPoista
 5. Sulla on upee persoona , ihana luonne ja oot supermukava ! (: oot tollasena
  paaaaljon parempi kuin että oot monta kiloo laihempi kusipäinen , itse rakas paska :) se on paljon parempi et on ihana luonne kuin ulkonäkö se on se mitä on siel sisällä eikä se miltä aina ulkoisesti näyttää. Älä välitä niistä jätkistä jotka sulle vinee ne tykkää tytöistä joilla on isot rinnat ja hyvä perse ja muuten tikkuja ja kusipäitä :) se mitä siellä kuoren alla on , on tärkeintä ei se mitä sen ulkopuolella (: ja jos joku ei pidä susta tollasena niin jätä se omaan arvoonsa pidä niistä ihmisistä kiinni jotka pitää susta tollasena kuin oot :)! Ja kyllä sellanen poikakin vielä tulee eteen =) älä huoli nauti vaan elämästä , äläkä käytä sitä vaa'an numeroiden tuijottamiseen !:)

  VastaaPoista
 6. Oot mun mielestä ainakin ihanan aito, sydämmelinen hassu ihminen.<3 Ei ulkonäkö pitäs mitää merkata vaan sisäinen olemus.Nykyään luurangon laiha ihminen luokitellaan läskiksi, mikä nyt on se mittari sitte kuka on läski ja kuka ei. Ketää ihmistä ei sais luokitella mihikää läski ja laiha kategorioihin.

  VastaaPoista
 7. mun mielestä sun vartalo on just täydellinen...koska mua kiusataan siit et miten laiha mä oon ja mä en tykkää siit yhtää vaik mä tiiän et mä oon laiha ja mun pitäs laihduttaa mut hei älä kuuntele mitä muut sanoo vaa oo oma ittes ja älä anna muitten vaikuttaa sun elämäään :D

  VastaaPoista
 8. Ei se haittaa jos on vähän pyöreämpi, mutta myöhemmin se voi rupee haittaa jos lihoo lisää niin se on vain terveysriski. Mut sä oot nuori nätti tyttö ja sä pystyt vielä laihduttamaan, vaikka mun mielestä oot sopivampaan päin etkä mikään läski! Älä käytä sitä sanaa. :-) Kaverillani oli sama ongelma, sil oli joku noin 15 kiloa ylipainoa ja kiusaaminen alkoi ala-asteella. Ja jatkui ylä-asteelle, kunnes sitte tämä henkilö rupes laihduttamaan tai ainakin jätti herkut pois ja rupes syömään terveellisesti. Ja aina välillä popsi jotain, myös pituuden ansiosta tämä henkilö ei näyttänyt niin lihavalta.Lopulta sitte rupes käymään lenkillä, treenaamaan ja jätti kokonaan kaikki rasvaiset eikä oo syönyt nyt pitkään aikaan ''herkkulakon'' takia. Sit taas aina välillä vähän jotain popsinut ja tällähetkellä tää kaverini on sopivan painoinen ja paljon itsevarmempi.Ja jatkaa samaa elämäntyyliä, välillä vaan saattaa tulla semmosii popsimis kausia u know! :) Tiedän melkeen ku puhuisin itsestä, kun niin läheinen kaveri on vaikka en oikeasti voi tietää miltä tuntuu olla lihava, tai kun sen takia haukutaan! Mutta musta sä oot aivan ihana tyttö, eikä tuollaisista kannata välittää.Jos haluat ns. normaalipainoon tee se itses takia älä muitten, muista tää!!

  VastaaPoista
 9. Kielsit ne kommentit, mut sanon vaan et oot hirmu kaunis, aivan ihanan olonen ja sopusuhtanen tyttö. En tykkää yhtään tollasista, jotka haukkuu läskiksi. Nyt sanon.. Sä et oo läski vaan mun mielestä ihan normaali. Esim. poikien mielestä usein tyttöjen täytyis olla sellasia hullun laihoja, mut kuitenki kurvikkaita. En ymmärrä. Tsemppiä ja koita jaksella!

  VastaaPoista
 10. Kauneinta ihmisessä on sisäinen kauneus, vaikka kuulostaakin kliseeltä. Hyvää on kuitenki se et myönnät että et ole maailman laihin, mut onks sillä mitään väliä?
  Ois ihan jees, jos me kaikki vaan annettais toistemme elää elämäämme sellasina kuin me halutaan, oltiin sitten lihavia, laihoja, pitkiä, lyhyitä yms ! (:

  VastaaPoista
 11. Sori sä kielsit nää kommentit, mut mun on iha pakko sanooo et sä et oikeesti oo läski!! Ja mitä sitte vaikka olisitki, ku eihä se oo se tärkein et minkä näkösii tai kokosii me ollaa ja muutenki sä oot tosi ihana ja kaunis ihmine ja on hyvä et sä voit ite sanoo ittelles et et oo läski! Ja tosi hienoo et sä oot saanu noist haukkumisist ja tollasist itsevarmuutta, koska mul on samallaisii jutttui, et mua haukutaa mun lihavuuden takii ja mä en oo saanu siit yhtää itsevarmuutta vaa oon iha rikki sisält ja ulkoo ja se kiusaamine on vaa pahentanu sitä ja tehny mulle viel huonomman itsetunnon:( Vaik oikeesti meiän kaikkien pitäis olla onnellisii siitä mitä me ollaa ja mitä meil on! Sä oot IHANA!<33

  VastaaPoista
 12. Voi te kaikki ootte niin ihania!! <3 Oikeesti mä itkin teijän jokasen vastauksen kohalla, te ootte niin kannustavia ja kaikinpuolin ihania!! KIITOS KAIKILLE <3

  VastaaPoista
 13. mun on ihan _pakko_ kommentoida tähän ja vaikka tää onkin "suht vanha" postaus ni toivon et luet tän.
  mä oon ns. normaalipainonen ihminen: en oo lihava enkä laihakaan. pientä vatsaa kyllä löytyy. Kuitenkin joskus muinoin sairastuin anoreksiaan ja olin silloin laihempi mitä nyt oon. Vaikka se vaihe onkin jo ohi, niin silti mulle on jäänyt päälle se "lihavuus on itsehillinnän puutetta" mielipide. Mulla on ystäviä jotka on ylipainosia, niin ajattelin niistäkin että "tolla ei oo kaikki hyvin".
  Liityin sun blogin lukijaksi sillon, kun lukijoita oli vielä noin 10 tai vähemmän. Sun ensimmäisen videopostauksen jälkeen katoin et "huhhuh, ei toi näytä noin pyöreelle kuvissa".
  Jatkoin kuitenkin blogis lukemista koska musta tää on ihana, tälläsen tavallisen arjen sankarin blogi. Mitä enemmän mä oon seurannut niin sitä enemmän oot muuttanut mun käsitystä ihmisistä.
  Sulla on aivan ihana persoonallisuus. Nyt vähän varttuneempana oon huomannut, että ei tarvi olla mallinmitoissa tai painaa alle 40kg ollakseen kaunis. Hauskinta tässä onki varmaan se, että pidin tuollasta sopusuhtasta nättiä tyttönä jotenkin lihavana.

  Toivon että monet muutki kokee saman "ahaa"- elämyksen kun mie. Sä olen oikeasti muuttanut mun käsityksen kauniista ihmisistä (toki on moni muukin mut oot ollu osana sitä). Mä en nää mitään syytä siihen, miksi tuon ikäsen tytön pitäisi olla sua laihempi. Lopeta itseisinho ja kato itteäs peilistä "Vau! mussa on jotain mitä monesta ei löydy", äläkä ajaudu samaan syöksykierteeseen ku monet muut jotka on pitäneet itteään lihavana. Mun (ja monen muun ihmisen mielestä) nuori nainen ei voi tosta enää kaunistua. Sä olet hyvä esimerkki monelle nuorelle jolla on sama ongelma kuin sulla.

  Nyt kun katon sun, tai muiden bloggaajien videoita, mulla ei käy mielessäkään se, että olisi lihava. sussa on tarpeeks potentiaalia selättää kaikki kiusaajat.
  I hope you got my point (8 xxo

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: apua... tossa oli niin paljon asiaa että en osaa vastata! ensinnäkin kiitos ihan hirveen pitkästä kommentista, mikä pisti ajatteleen ja toiseks vielä enemmän kiitos, että oon saanu olla osana sun "ahaa" elämystä! Ihan mahtava kommentti!!! :)

  VastaaPoista
 15. Sofia rakas kerro meille paljonko sä painat ? ja minkä pitunen oot ? sulla ei oo mitään syytä pitää ittees lihavana, oot mahtava noin ku oot ! oo niitten kusipäitten yläpuolella jotka sua haukkuu. Kiusaamisessa kiusaajalla on AINA se ongelma. kiusattu ei oo ongelma. ne vaan purkaa pahaa oloas suhun. kun näytät et sä et välitä niitten kommenteista vittuakaan, ne lopettaa sen. sitäpaitsi murrosiän jälkee kilot lähtee kyllä. Syöt terveellisesti ja urheilet sillontällön. se on helppoo kun löytyy tahdon voimaa. mieti sitä päivää kun oot just sen kokone ku haluut ja mietit näit aikoi ku olit ihan rikki. Mieti sitä päivää ku oot itsevarmempi ku kukaan sun kavereista. Sit sanot vaan että" pois alta risut ja männynkävyt". Se auttaa sua jaksamaan :-) Olin vuosi sitten 68 kiloa, 170 senttiä. nyt 59 kiloa ja ERITTÄIN tyytyväinen itseeni, vaikka painoa kuitenkin on. luvut ei kerro mitään , vaan se miltä näytät ja miltä haluut näyttää. Jos et vielä lue, käyppä vilkasemassa moretolove.fi. Kaks ylipainosta tyttöä kirjottaa blogia. Kaks ylipainosta jotka kuitenkin rakastaa omaa vartaloaan. Rakasta säkin.

  VastaaPoista
 16. Ano: en aio kertoa tässä blogissa painoa :) mutta kiitos tosi rohkasevasta kommentista :) ja itseasiassa luen more to love -blogia ja se on tosi hyvä! =))) kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 17. luin tän ja aattelin että pakko vastata. Olen itse kuullut ala-asteeltä tähä ysiluokkaan asti kommentteja "siima, naru, söisit ees, kasvata luitas, sulla on vaa luut ja nahkaa yms" se tuntuu pahalta sillä en voi sille itse mitään. En ole ikinä sairastanut mitään syömishäiriötä ja syön hyvin. välillä täytyy myöntää että paljonkin tulee syötyä ja ruoka maistuu mutta ei sitä painoa tule. ole noin. 161cm pitkä ja painan vain 42. mutta se on äitiltäni peritty että nuorena on laiha. mutta yritin vain tsempata että ei se näinkään päin ole kivaa :) mutta minulla on myös paljon kavereita sekä tyttöjä että poikia jotka hyväksyvät minut sellaisenaan. PALJON VOIMIA SULLE! :)
  ps. enkä sanonut mitään "et ole läski ym" koska et halunnut.

  VastaaPoista
 18. susssu: jep, asia voi olla hyvin noinkin :s yhtä vaikeeta kummallakin osapuolella. voimia sullekkin kanssa :) kiitos rohkasevasta kommentista!

  VastaaPoista
 19. eipä mitää. :) emmä jaksa oikeen välittää sellasista joilla on jtn ongelmia ku pitää toiste ulkonäöstä alkaa kuittaileen :) ja kun en ole siitä niille mitään takasi alkanut sanomaan niin ei sitä enään niin paljon kuulekkaan! ja uskonpa että sun ei tarvi painoas hävetä!!:)

  VastaaPoista
 20. susssu: jeep, mutta emmä painooni häpee, muo vaan ahdistaa omassa vartalossani oleminen ):

  VastaaPoista
 21. mua ärsyttää lukee noita "ulkonäkö ei merkitse" -kommentteja, koska sä oot ihan sairaan kaunis ! siis ei sillä että ulkonäkö jotain merkitsis,
  mut vaikka se merkitsis sulla ei olis mitää hätää ! mä tekisin paljon asioita et saisin näyttää siltä miltä sä näytät. sulla ei oo mitään aihetta ees ajatella olevas läski :o ei hyvää päivää oikeesti. nykymailmas kaikki ihanat teinilissut kävelee tuol napapaidat pääl ja painoo on se 40kg, sit ne kotona syö leivän päivässä etteivät liho, hyi.

  ei oo tervettä et luut näkyy ja on kokoajan nälkä ja pakko päästä urheilemaan. sä elät just niiku haluat, tollasilla lapsellisilla kiusaajilla ei sais olla siihen mitää vaikutusta ! sä oot just hyvä tollasena, jatka samaa rataa :) !

  - tää kommentti tulee vähän myöhässä..

  ronjjau.blogspot.com

  VastaaPoista
 22. ronja: kiitos ihanasta kommentista<3 ja ei haittaa vaikka tule vähän "myöhässsä" ;) !

  VastaaPoista
 23. Huh huh kui paljo tollasia ihmisiä on olemassa.. Oon nimittäin kokenut saman pahan olon, haukkumisen, tuskan ja laihdutus yritykset, mutta kappas vaan ykspäivä päätin, että ei enää en jaksa! ja niin kävi, että -19 kg lähti : )) jos haluat laihtuu niin suosittelen vähä hiilihydraattista diettii ja liikuntaa, mutta muista ihminen on kaunis sisältä ja sussa varsinki se sisäinen ja ulkoinen kauneus hehkuu tuon kuoren alta päästä se vaan valloilleen oon varma, että onnistut ja dääm tyttö sä vielä näytät niille kiusaajille.. :)) MÄ AINAKIN USKON SUHUN

  VastaaPoista
 24. Anonyymi: vautsi, pudotit tosi paljon! :) onnea! juu muistan, kiitos! :)

  VastaaPoista
 25. Muakin on haukuttu mun painon takia ala-asteella ja jätetty yksin.. Nyt ku tulin viime vuonna ylä-asteelle se on loppunu,mut oon jääny silti välil yksin ja mulla on ihan samoi fiiliksii ku sulla et täytyy alottaa hirvee rääkki..

  Ps. musta oot tosi nätti ja et ees, vaik sanoitki ettei tällässii kommenttei, mut et ees oo lihava.. + kuka vaan voi olla kaunis ja nätti painosta riippumatta!

  VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla