torstai 15. joulukuuta 2011

TEETH

Hellurei ja hellät tunteet,

Tosiaankin hellät tunteet nimittäin sain matikan kokesta 8-!!!!!! Oujee, se on tosi hyvä numero mulle matikasta! :)
Mutta tänään aiheena on hampaat, ja miten niitä hoidetaan. Ite oon oikeinu oikein kantapään kautta miten hampaita hoidetaan! Alhaalla pari videota ja sitten kuvia :) Toivottavasti saatte hyvää tietoa ja faktoja!
 Eli muistakaa käyttää siis purkkaa jokaisen aterian jälkeen 2 palaa :) Fluoritabletteja saa taas apteekeista, ja ne lisää hampaitten fluoripitoisuutta :) Ja fluorihan estää palkin tulemista!
Hammaslanka! En voi korostaa kuinka tärkeetä hammaslangan käyttö on! Hammasväleihin tulee tosi helposti plakkia, joka aiheuttaa sitten niitä reikiä.. Nimimerkillä ittelläni on 2 reikää kun en sitä hammaslankaa oo ennen käyttänyt. Hammaslankaa olis hyvä käyttää 4-5 kertaa viikossa, ja tota päätä vaihtaa joka toinen-kolmas päivä!
Sähköhammasharjaa suosittelen myös erittäin paljon! Se puhdistaa plakin paremmin kuin normihamppipharja. Sähköhammasharjanpää pitäis vaihtaa noin kuukauden välein! Ja ite suosin tota fluoripitoista hammastahnaa :) 
 Mutta jos haluutte pitäytyy normiperusharjoissa, kattokaa, että siinä on noita kumijuttuja! Se on paljon parempi kun semmonen normiharja :) Ja hamppiharjaakin pitää vaihtaa kuukauden välein!!
 Sitte nää plakkivärjäystabletit. Ei oo todellakaan pakollisia, mutta niitten avulla voit kattoo mihin sulla on sitä plakkia jäänyt, ja näin voit tehokkaammin puhdistaa hampit! :) Ite käytän tämmöstä tablettia kerran viikossa!
Saitteko hyvää tietoa? :) Mitä piditte? :)

39 kommenttia:

 1. sanot noista plakkivärjäystableteista, jotain tälläst "väriä tulee sinne, mihin on jäänyt sitä FLUORIA" :D

  VastaaPoista
 2. woah ! pidät kyllä über hyvää huolta hampaistas mut pakko sanoo että kuulostaa iha pakkomielteeltä :D ite en _todellakaa_ jaksais enkä tunne ketää joka tekis noi........ no mut paljon tietoo kyllä tuli, tulee vrmaa kalliiks tommone puunaamine?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: tiesin että sekotan ne jossain vaihees.. :D no mutta tarkotin plakkia

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: itseasiassa en :D tää on ihan normia hampaitten huoltoa käyttää hammaslankaa ja fluoritabletteja :) tosi moni tekee niin! :) tää vaikuttaa paljolta, mutta itseasiassa on harvinaisen vähän :) ei tule kalliiks :) fluoritabletteja kummiskin riittää noin kaheks kuukaudeks, ja ei hammaslangat ja purkat paljoa maksa :)

  VastaaPoista
 5. mistä noita tabletteja saa ?

  VastaaPoista
 6. PAljon noi fluori tabletit maksaa??:) ja miks sinine purkka o suositeltava ku se vihree??:) hyvä video oli :) kiitos!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Purkki joss on 200 tablettia maksaa noin 5 e :) noooo, en tiiä onko se suositeltavempaa kuin vihree, mutta ite tarviin fluoria hampaisiin paljon, niin toi ainakin antaa sitä _ehkä: enemmän kun se vihree :) kiitän!!

  VastaaPoista
 8. Voisitko tehä semmosen meikki postauksen jossa teet semmosen TOSI TOSI helpon meikin ja niinku semosen et joku nuorempiki vois käytää sitä esim koulussa?:)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: http://wouldikissyou.blogspot.com/2011/04/fresh-make-up.html katsoppas toi :) se on ehkä vähäsen semmosta tyyppiä mitä haet :)

  VastaaPoista
 10. HEI ! Tiesithän, että täytyy odottaa syömisen jälkeen tunti, ennen kun saa pestä hampaat? Siksi hampaat tulisikin pestä aamulla, ennen aamupalaa. Muista myös juoda aina vettä joka ruuan/karkin yms päätteeksi, tällöin happohyökkäys pysähtyy :)

  t. juurihoidon kokenut ja hammaslääkärin vinkeistä oppinut

  ps. oliks juurihoidossa?

  VastaaPoista
 11. Tässä taas nähään tää että kun sulle tulee "kritiikkiä" siitä että et osais meikata ja teet aina ihan tylsiä ja tavallisia meikkejä ja käyttäydyt kun sun katsojat olis tyhmiä mutta sulta kuitenkin pyydetään tavallisia everyday-tyyppisiä meikkejä! Vihaajat, haistakaa kukkanen.

  VastaaPoista
 12. Nyt on ihan pakko sanoo vähän tylysti mutta ANTEEKS älä vedä hernettä nenään. 1) Ihan kun me ei oltas kuultu tätä saarnaa jo aiemmin ja kaikki varmaan tajuaa nää asiat ihan ilmankii. 2) Mun isosisko opiskelee hammaslääkäriks ja se sano kun näki tämän että hammaslankaimeen pitäis vaihtaa tuo pää vasta sillon kun se on tosi huonossa kunnossa eli melkein poikki, koska sen voi aina huuhdella tai laittaa pienen määrän hammastahnaa siihen ja sen jälkeen pestä sen. Jos vaihtaa usein tuota päätä, se haprastuu ja kestää puolet vähemmän aikaa. 3) petyin tosi pahasti tähän videoon koska luulin että tässä tulis sellasta tietoo mitä ei kovin moni ei tiedä mutta näähän nyt on ihan itetsestään selviä juttuja! 4) Ensi kerralla hieman mielenkiintoisempaa aihetta. Hius- ja näppy postaukset oli 123456789 kertaa mielenkiintoisempia!

  VastaaPoista
 13. hyi ootko aina menny kouluun yms ilman että pesit hampaat. voi vieruskaveri raukkoja :D
  btw hamppiharjat vaihetaan 3kk:n välein.

  VastaaPoista
 14. ja toiiiiiii ja toiiiiiii.....
  ja toiiiiiiiiiiii
  ja vielä kerran toiiiiiii


  ps. ja toiiii

  VastaaPoista
 15. Älkää nyt herranjumala popsiko tollasia määriä noita fluoritabletteja! Fluori on _myrkkyä_. Esimerkkinä vaikka se, että fluori on myrkyllisempää kuin lyijy, ja hippasen vähemmän myrkyllistä kuin arsenikki.
  Etsin sulle pian pari linkkiä aiheesta, laitan vaikka toisen kommentin:)

  -Sini

  VastaaPoista
 16. Noniin, tässä nyt ainakin kaks ihan hyvää linkkiä. Kannattaa tosiaan miettiä tota fluorin käyttöä.

  http://www.aitoterveys.fi/Fluori.php

  http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/

  -Sini

  VastaaPoista
 17. Oon tosi pahoillani,mut on pakko poikkee aiheesta ja kertoo että mun mielestä sun kasvoista niiin huomaa että oot laihtunut! :) Esim sun kauniin kauniit silmät on tullu enemmän esiin :) Tsemppiä jatkoonkin!

  VastaaPoista
 18. hyvä postaus mutta haluisin sanoo vaan, että ei se vissyvesi oo mitenkään parempaa juotavaa ku limu, koska niissä kummassakin on sitä hiilihappoa, ja sehän ne hampaat tuhoaa!

  VastaaPoista
 19. paljo tollaset tabletit maksaa apteekis, jokka on nuota mitkä näyttää missä on vielä plakkia?

  VastaaPoista
 20. voitko tehdä jossain vaiheessa joulumeikin kun jouluaattokin on iihan kohta (;?

  ps. susta tulee hammaslääkäri :) ja oli ihan kiva opetus itellekkin taas vaihteeks, mutta oon varmaan liian laiska tehdäkseni asialle mitään...

  VastaaPoista
 21. Anonyymi: en tiennyt, kiitos tästä :) ja en oo itse ollut koskaan juurihoidossa.
  Milla: aivan aivan.
  Anonyymi: en vedä herneitä nenään, dont worry :)
  No sähän sen sanoit, sun isosisko opiskelee hammaslääkäriksi joten sä varmaan tiedät nää asiat jo entuudestaan, siksi tää saattoi tuntua susta tylsältä "saarnalta" mutta uskon ettei moni tiennyt kaikkia näitä asioita :) ja itse tykkään vaihtaa sen hammaslankaimen pään useasti, koska silloin se toimiii paremmin ja puhdistaa hammasvälit, kuin semmosseena katkenneena ja huonokuntoisena :)
  Anonyymi: kyllä mä siis söin purkkaa aina aamusin :) uskompa, että mun hampaa kärsi enemmän siitä, kun vierustoverit :D juu, oot ihan oikeessa siinä että hammasharja vaihdetaan 3 kk:den välein :)
  Anonyymi: guess what... JA TOIIIIIIIIII ;)
  Anonyymi: no empä usko, että ne mitään myrkkyä ovat, sillä hammaslääkäri on itse suositellut niitä :) ja purkin kyljessä selvästi lukee, että yli 50kg pitää syödä 6 tablettia päivässä :) totta kai fluori pelkääteen onkin melkoista myrkkyä mutta ei tommosseena tabletin muodossa, missä on paljon muutakin kun fluoria :) ja kyllähän noissa linkeissä on perää, mutta siitäkin kiistellään onko se totta vai ei :)
  Anonyymi: ooo paljon kiitoksia :)
  Anonyymi: kiitos :) itseasiassa on, koska siinä ei ole sokeria ja kaiken maailman väriaineita. limu on puolet pahempaa kuin vissyvesi :)
  Soffi: ne on aika kalliita, 5e :)
  sannii: ainiiin sekin, juu yrittelen oikeesti parhaani! :)

  VastaaPoista
 22. nonni sun innoittamana just tänää ostin tuon hammaslankakeppi jutun ? :D:D anyway se on hankittu ja itse kun en apteekkin jaksanu raahautua äippä saa hankkia huomenna nuo fluoritabletit : )

  VastaaPoista
 23. no voi huh huh voisit kirjottaa sellasest mistä oikeesti tiiät jotai.tää on pelkkää shittii koko postaus !

  VastaaPoista
 24. noita fluoritabletteja syödään vaan 1-2 päivässä !

  VastaaPoista
 25. jenna: nonnniin hienoa :> !
  Anonyymi: no hyvä että sä itse tiedät paremmin niin ei tarvii mun neuvoista oppia :)
  Anonyymi: taidat olla oikeessa.. pitää kattoo vielä sen purkin takakansi!

  VastaaPoista
 26. http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/FLUDENT-BANANA-025-MG-IMESKELYTABLETTI-200-TABLETTIA

  "Aikuisille päivittäinen annos on yleensä 6 tablettia".

  VastaaPoista
 27. iiha jees postaus :D
  mut koska aijot tehä sen englanninkielisen postauksen? (:: oon odottanu sitä kuukausiii ):

  VastaaPoista
 28. ihan ylihienot noi kolme uutta kuvaa tuol ylhäällä susta! :) ja sulla on ihanat hiukset ! :)

  VastaaPoista
 29. Mä sain ite viime matskun kokeest 10- ja sitä edellisest 9 :D

  VastaaPoista
 30. voi luoja oot ärsyttävä..

  VastaaPoista
 31. Anoyyymi: ok :)
  Anonyymi: kiitos:) nii sekin.. jaa-a :D on niiin paljon kaikkia videoita mitä pitäis tehdä, mutta yritän sijottaa sen tähän johonkin väliin :)
  Anonyymi: kiiiitos! :)
  Anonyymi: jooooooooooooo... :D

  VastaaPoista
 32. Anonyymi: no sittenhän tunne on molemmin puolinen :)

  VastaaPoista
 33. ahahaaa, nauran ku luean tätä sun blogias voiko joku olla näin tyhmä!?:DDD joku hammaspostaus:DD ahahaaa,noi sun videot on aika noloja...:D:DDD

  VastaaPoista
 34. Anonyymi: no veikkaampa että voi, nimittäin sinä :) kui ihmeesä luet ja kattelet mun blogia kun tää on kerta sun mielestä niin nolo ja tyhmä ?:D
  huhhuuu

  VastaaPoista
 35. mä oon kuullu et hammaslankaa/lankainta pitäis käyttää kerran päivässä mut aivan sama :D ps. sun blogi on aivan järkyn ihana ja paras ja upeeee ja muutenki niin ihana että! <3<3 ja sun videot on parhaita myös, pitää joka päivä käydä varmaa 2-3 kertaa tarkistamassa ootko tehny uusia videoita :D:D mut joo, sä oot paras ja sun blogi on paras ja piste :))) <3

  VastaaPoista
 36. Anonyymi: aa, näistä kuulee niin erilaisia juttuja :D voi kiiitos :) <3

  VastaaPoista
 37. okei olihan toi vähä jännä postaus mut oot silti jollai tapaa sulone :--)

  VastaaPoista
 38. riippuu ihan hampaista niin jos on tihee hammas väli niin suositeltavaa joka päivä käyttää hammaslankaa ja aina ennen pesua

  VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla