keskiviikko 14. joulukuuta 2011

-5KG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heijssan,

Pientä päivittelypostausta mun kuntokuurista! :) Niinkun otsikosta saattaa päätellä, oon laihtunut nyt -5 kiloa!! Mahtavaa :) Videolla kerron enemmän tän päiväsestä saliohjelmasta, minkä kyllä kerron myös tossa alhaalla :)
Ps. Tää ei oo se kunnon viedeo mistä oon kommenttiboksissa puhunu! Puhun siitäkin videosta tolla webvideolla!
Eli näin:
 Periaatteena on se että tehdään töitä vuorotellen kehon eri päissä olevilla lihaksilla. Näin sydän joutuu pumppaamaan verta kovempaa pitkin kehoa ja rasitus on kovaa. aineenvaihdunta kiihtyy, hiki virtaa ja rasva palaa. kyse ei siis ole lihaksien kasvattamisesta, enneminkin lihaskestävyys kasvaa.
 
1. 10-20 toistoa sellaisilla painoilla että viimeiset toistot tuntuvat raskailta!  kyykkyä / jalkaprässiä / askelkyykkyä tai mitä vaan liikettä jaloilla. myös juoksumatto tai kuntopyörä käy (mutta mahdollisimman isolla vastuksella /kovaa ). älä kuitenkaan tee aina pääsääntöisesti pyörää tai mattoa koska se tuntuu kevyeltä ja helpommalta kun lihaskunto liikkeet.
 
2. 10-20 toistoa sellaisilla painoilla että viimeiset toistot tuntuvat raskailta! Käsillä mitä tahansa liikettä. esim penkkipunnerrus , käsipainoilla hauiskääntöä hartioita tai kulmasoutua. myös ylätalja liikkeet käy. eli ne missä sitä tankoa vedetään siitä laitteesta itseenpäin. tehokasta on kun suoritat liikkeitä jossa kädet on sydämen yläpuolella esim käsipainojen nostelua suoraan kattoa kohti.
 
3. 10-20 toistoa siten että viimeiset toistot tuntuvat raskailta! keskivartalon lihaksia. erilaisia vatsa ja selkälihas liikkeitä!!!
 
  sarjoja voi tehostaa tekemällä alussa, lopussa tai väleissä kokonaisvaltaisia liikkeitä kuten esim. tangolla rinnalle veto + työntö liikettä tai soutulaitteella
 
erilaisia liikkeitä kussakin sarjassa tulisi olla 3-5 eli : 1 jalat , 2 kädet , 3 keskivartalo tai 1 jalat 2 kädet 3 keskivartalo 4 rinnalle veto + työntö
 
eli 3-5 eri alueen liikettä. järjestystä ja liikkeitä voit sekoittaa mielesi mukaan.
 
 
 
esimerkki 1:
 
15kpl * askelkyykky --> 15 * hartiat käsipainoilla --> 20 * normaalit vatsalihakset (tämä sarja 3 kertaa putkeen , ei taukoja liikkeiden välillä)
 (Tämän toistat 3 kertaa putkeen eli yhteensä tulee 45 askelkyykkyä 45 hartia liikettä ja 60 vatsaa)
 
n.5 min tauko
 
sama sarja kolme kertaa
 
n.5 min tauko
 
sama sarja kolme kertaa
 
eli yhteensä tulee 135 askelkyykkyä 135 hartiaa ja 180 vatsaa (yhteensä siis 450 lihaskunto liikettä)
 
esimerkki 2:
 
10-15 * rinnalleveto + työntö --> 20*vatsat --> 15*jalkaprässi --> 20*ylätalja KOLME KERTAA PUTKEEN ilman taukoja
 
tauko
 
sama uudestaan
 
tauko
 
sama uudestaan
 
esimerkki 3:
 
15*kertaa penkkipunnerrus --> 90sek kuntopyörää kovalla temmolla / iso vastus --> 20*vatsat --> 15*rinnalle veto + työntö KOLME KERTAA PUTKEEN
 
tauko
 
sama uudelleen
 
tauko
 
sama uudelleen
 
-----------------------------
Kertokaa  jos jotain jäi epäselväks, tai ette ymmärrä jotain :) Muistakaa myös toinen apukeino nimeltä GOOGLE! Kannattaa sillä kattoo noi liikkeet mitä ette ymmärrä :)

30 kommenttia:

 1. moi sofia ! jipiiiiiiiiiiiiii !! oon tosi onnellinen sun puolesta! mutta siis , millon teet sen '' koti '' videon ? mul ois pikkane idea siitä (: että alottaisit ihan ulko-oven eestä & näiin. muttajuu , onnee sulle (; By: horrorandsex

  VastaaPoista
 2. nii ja onko tänää tulos siis kaks videoo? o.o

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Moi horrorandsex!!!!!!!! :) kiitoksii! yrittelen ennen joulua tehdä, jos tehään täällä kotona semmonen joulusiivo :)
  Anonyymi: ei tänään oo tulossa vielä videota tänne blogin puolelle, mutta youtube chaneliin on tulossa video vielä tänään :) noin kello 18:00

  VastaaPoista
 4. Onneaa :) Tää on ny rakentava palaute: Eli en kauheesti tykkää noist webbi videoist ku niis ääni ja kuva kuuluu/ liikkuu eriaikaa. Miks et kuvaa kameral? :D

  VastaaPoista
 5. minusta on hienoo etttä oot saanu 5kg pois mutta en jaksanu edes luke tätä postausta koska tulee tosi paha fiilis siitä että joku laihduttaa! Huhhuh. oot mitä, 15v ja laihdutat??? Ei ei ei ei ei ei! laihduttaa pitäis vaan sitten ku on tarpeeksi vanha! Ei tietenkään haittaa jos käy lenkillä yms mutta laihduttaminen on niin turhaa! Miksi ei sais olla sellainen vartalo kun on? Turhaa laihduttaa!

  VastaaPoista
 6. hahah (: nohyvä ! by; horrorandsex , jos ihmettelet et miks laitan ain et '' by; .. '' nii että tiedät että oon lukenu tän jnee (: nii & muute laitoin ton myös että '' onko tänää tulossa myös kaks videoo '' (:

  VastaaPoista
 7. Diamond: kiitos! :) oot ihan oikeessa, nää webbivideot on ihan hirveitä :D mutta kun niillä on helpompi kuvata ja ne tulee paljon nopeeemmin kun järkkärillä kuvatuissa videoissa menee youtubessa ladata 1-4 tuntia riippuen videon pituudessa.. mutten en tee näitä webvideoita kuin hätätilanteissa :)
  Anonyymi: kiitos :) annan sulle hyvän syyn miks laihdutan, koska mä olen melkein samaa mieltä siinä ettei 15 v tyttöjen pitäisi laihduttaa, ainakaan jos siihen ei ole tarvetta!!! Mutta mun syy laihduttamiseen on se koska en oo tyytyväinen itseeni. En halua vain istua paikalla ja rypeä itsesäälissä! Kun asialle voi tehdä jotain, miksen tekisi? :) Joten päätyin tuumasta toimeen, ja nyt oon hyvällä mallilla :) Totta kai lopetan laihduttamisen heti kun tavote on saavutettu ja itsellä on hyvä mieli! :)

  VastaaPoista
 8. onhan se hyvä että on tyytyväinen omaan vartaloonsa mutta tossa iässä kun kasvaa vielä ei ole hyväksi laihduttaa kasvamisen ja hormonien takia.

  VastaaPoista
 9. Moi!!
  Oisit Ihan yybersiistii jos tekisit kaverivideoo.
  Esim.Kaisan kaa : ))

  VastaaPoista
 10. Okei, kiitti ku sai selityksen :)

  VastaaPoista
 11. Tosi hienoo, että oot saanu 5kg pois ja että et pidä mitään isoa kuntokuuria, mutta kun sun postauksia lukee nii tolla kuurilla pitäs olla jo joku 15pois.. ootko tarkkaillu sun ruokavaliota ollenkaan?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: itseasiassa, mä en kasva enään koska menkat on alkanut jo :) paitsi jos tarkotat jotain muuta kun pituuskasvua. Ja mä en laihduta sillai himona, u know? :) Syön ihan normisti ja 2-4 kertaa viikossa liikun. Ei ole liikaa mun ikäselle, mun mielestäni :)
  Anonyymi: MOI!!! :) Se jää nähtäväksi ;)
  Diamond: oleppa hyvä :)
  Anonyymi: Kiitän :) 15 KILOO??? Jos joku mun ikänen saa -15 kg 1,5 kuukaudessa, niin sen haluun kyllä nähä! :D Tässä ei oo nyt tarkotus vetää mitään 20 kg pois, vaan sen verran että oon tyytyväinen :) Sen verran katson, etten syö kun 5 kertaa päivässä ja kerran karkkia viikossa :) Ja pyrin syömään terveellisesti. Enemmän keskityn tähän liikuntaan :)

  VastaaPoista
 13. oon ylpee susta nainen! :) mäki oon yrittäny, mut sit on tullu pari muuttujaa ja sä ny tunnet mut sen verra hyvi (tai kuka tahansa joka lukee mun blogia nii tietää mut asiaan>) että mulla on ongelmia.....

  VastaaPoista
 14. bbitch: kiitos! :) niin, mutta ainakin oot yrittänyt! :) mutta ongelmista selviää aina <3 muista se!

  VastaaPoista
 15. Hoi sie! Oli aivan pakko tulla sanomaan et sun videot onn aivan sikajees mitä youtubest oon kattonu. Kello tosiaan almost 5 aamulla ja mul on aivan tappavan tylsää, tai siiis OLI ennenku kävin selaamaa jokasen sun videos läpi :'D eli periaattees mä syytän sua tästä valvomisesta...
  Eimut sun puhetyyli ja jutut jotenki on todel mielenkiintost ja sä vaikutat erittääin hyvält tyypiltä ! Ei mulla muuta kuhan ajattelin kertoa. Enkä mä tiedä miksi mä tän tänne tulin kirjottamaa, en vaan jaksanu sitä youtubes tehdä ku vaikeeta joo. :d

  VastaaPoista
 16. VOI sofiaa oon niin ilonen sun puolesta ja tien että viis kiloo on paljon, vaikka en oo ikinä yrittänytkään laihduttaa :)♥ ONNEAAA! jatka samaan malliin, taidan kirjottaa ton sun kuntoohjelman ylös jos sopii? ;) yhelle tutulle siis?

  VastaaPoista
 17. Heei =) Kommentoitiin tähän eilen, mut ilmeisesti sählättiin, ja viesti ei tullu perille? =D mutta siis. Tykätään toosi paljon tästä sun blogista, ja kirjotat tänne just sellasia asioita mitkä meitä kiinnostaa! Jos käyt lukemassa meidän blogia, niin siellä sanotaan että perustettiin blogi kun luettiin muutamaa blogia, niin itse asiassa just siun blogista se ajatus sytty! :--D Mut tsemppiä kuntokuuriin! :)
  ps. pääteltiin sun sähköposti osotteestas että oot -96? Ei olis ikinä uskonu! Siis vaikutat paaaaljon vanhemmalta! :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi: hoi sinä siellä myös! :) kiitän! :) joo otan kaiken syyn niskoilleni :D! kiitoskiitoskiitos :)
  sannii: voii kiitoos :) kirjota ihmeessä, se on tosi tehokas! :) ja sen vuoks mä sen siihen psitinkin että siitä olis apuu kaikille!:)

  VastaaPoista
 19. pakko kysyä, et kuinka vanha oot :>

  VastaaPoista
 20. ei nyt millään pahalla mutta on todella lapsellista ja säälittävää ilmottaa sitä kuinka on laihtunut 5kg ...

  VastaaPoista
 21. Anonyymi: 15 :)
  Anonyymi: ei kanssa millään pahalla, mutta ei todellakaan ole lapsellista tai säälittävää! mulle se on ihan törkeen suuri asia :) !!

  VastaaPoista
 22. Vepe ja Liksu: hupsista, unohdin vastata tähän äsken, joten vastaampa nyt tällein erikseen :) ooo hienoa että saitte inspistä musta perustaa blogin :) kiitoksia! :) ja joo, oon 15 v :D

  VastaaPoista
 23. Hienoa! Mäkin olen laihduttanut nyt melkeen 30 kiloa, mutta vielä on vähän pudotettavaa.:) Tsemppiii loppuuu asti:)

  VastaaPoista
 24. Anonyymi: Herrranjestas kun oot laihduttanut paljon! :) Jos saa kysellä minkä ikäinen olet? :) Tsemppiä sullekkin!!

  VastaaPoista
 25. Hyvä Sofia!!! :DD Jaksatko oikeesti tehä aina tollasen yhen esimerkin kerralla kun oot salilla? : D Vaikka ite olen harrastanut urheilua koko ikäni niin en kyllä tiiä jaksaisinko tehä yhtenä päivänä esim 160 vatsaa :DD. Toivottavasti sulla se onnistuu : )..Pieni vinkki, jonka olen kuullut meijän liikunnan opelta on se, että jos haluaa laihduttaa tai liikkua ylipäätään niin parasta olisi tehä vuorotellen aina lihaskuntoa ja sykkeenkohotuksia. Ja mulla se on ainakin itse toiminut tosi hyvin kun olen käyny salilla. : )

  VastaaPoista
 26. Soffi: kiitos!! :) joo jaksan, mutta voin sanoa että tiukkaa tekee viimestä sarjaa tehdessä :D
  kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 27. oi vitsi, ihanaa! itekkin oon pudottamassa painoo:) tainno oikeestaan kutsusin sitä ennemminkin elämäntaparemontiks, nimittäin haluun että voin jatkaa loppuelämäni terveellistä elämää eikä se oo vaan sitä että "noniin nyt on tavoite saavutettu, lähetääs mäkkiin" varmaan tiiät mistä puhun:) mä oon ite pudottanut jo 4 kiloo, eli perässä tullaan! ja ei todellakaan oo lapsellista ilmottaa miten paljon on laihduttanut, sunhan pitäis olla just innoissasi siitä mitä oot saavuttanut ja saada siitä intoo jatkamaan! wishing all the best for you♥

  -tiina

  VastaaPoista
 28. Anonyymi, tiina: ymmärrän täysin suo :) ei munkaan mielestä, tsemppiä sullekkin tosi paljon! :)

  VastaaPoista
 29. mä en nyt tiiä et minne tän ''ehdotukseni'' tunkisin, kun kattelin tässä näitä sun vanhoja videoitas.. mutta siis, ajattelin kysyy et voisitko tehdä videon, missä kertoisit vinkkejä öö... painonpudotukseen/kuntoilemiseen sellaisille ihmisille, joilla ei ole varaa esim käydä salilla tai ostaa kotiin kuntolaitteita ?

  okei toi kuulostaa kauheen viralliselta mutta toivottavasti ymmärsit :D:Ddd

  VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla