torstai 7. maaliskuuta 2013

Miten selvitä kiusaamisesta

Moikka,

Pitkään mun on jo pitänyt tehdä tämmönen video, ja nyt sen tein :) Toivottavasti tästä on apua monille!

        

125 kommenttia:

 1. http://bewhatyou.blogspot.fi/ Vihdoinki kiusauksesta :)

  VastaaPoista
 2. tää oli upee video, sain tästä tosi paljon voimaa! kiitos sofia <3

  VastaaPoista
 3. Sofia tää video oli ihana <3 osaat niiiiiin hyvin kertoo tästä aiheesta, ehkä osin sen takii että sua on kiusattu, mutta kuitenkin :) Kun sun nää vinkit ei vaan oo sellasia mitä usein kuulee "älä välitä, kyl ne kohta lopettaa" vaan oikeesti osaat auttaa! En osaa ylistää sua tarpeeks :D sun blogi on paras <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä! (:
  Mua on kiusattu jo 8 vuotta.. Käyn nyt yhdeksättä luokkaa, joka on mulle kymmenesvuosi peruskoulussa koska olen kerrannu ekaluokan. Kiusaamisestani voi lukea lisää blogista: http://storiesmusic-mysweetlife.blogspot.fi/
  ja lukijaks saa liittyä, jos kiinnostaa! (:♥

  VastaaPoista
 5. Ihana Sofia, kannustat varmasti monia eteenpäin <3 :)

  http://lifeisareasontobehappy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Aivan täydellisen ihana video <3!

  www.jesopaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. ihana video Sofia! <3
  itse en uskalla edes hiuksiani värjätä koska viimeksi kun tein ns radikaalin muutoksen hiuksiin eli värjäsin blondit tummiksi niin tulihan sieltä joku järjen jättiläinen heti ensimmäisenä päivänä tokaisemaan että hyi ***** ku hirveet hiukset sulla:)noh, ehkä kerään rohkeuden ja uskallan värjätä näitä taas, tämä video auttoi kyllä :)

  VastaaPoista
 8. ihana video. toi auttoi ainakin minua paljon, koska minuakin kiusataan vähän. tuon näki että se tuli suoraan sydämmestä. kiitos Sofia<3

  VastaaPoista
 9. oot nii ihana ja kaunis!♥ sulla on vaa nii hyvä blogi!<:

  VastaaPoista
 10. oot kyl aivan ihana ihmine !!:)

  VastaaPoista
 11. Oot ylpee videosta mitä on tuhansia samanlaisia? Ei siis pahalla. Mut mun mielestä kaikki muut videot on parempia kun se. Jos oikeesti ihmistä on kiusatt u niin ei se noin nopealla ajalla ala tehdä mitää videoita nettiin varsinkaan siitä kiusaamisesta, kaikki joita kiusattu ja mä tunnen , niin on vuosia tämän jälkeenn pelännyt sosiaalisia tilanteita ja ihmisten mielipiteitä. Joten tuskinpa sua on pahemmin kiusattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinäkö pystyt määrittelemään, miten nopeasti ihmisen kuuluu toipua kiusaamisesta? Ja tuo "ei pahalla" kommentti on tuohon väliin maailman tekopyhin. Jos joku avautuu omasta kiusaamisestaan videolla, kertoo yhdestä elämänsä vaikeammasta asiasta ääneen ja jumaliste ITKEE kun asiat ja tunteet palaavat mieleen, niin sinä tulet tänne sanomaan että ei tuollaisesta ole syytä olla ylpeä? Miten niin ei ole? Mikä sinä olet pistämään toisten läpikäymiä asioita paremmuusjärjestykseen ja kyseenalaistaman sellaista asiaa kuin kiusaaminen? Ihan oikeasti hei, valot päälle. Ei siis pahalla.

   Poista
  2. Voi kuule, ihmisillä on erilaisia tapoja käsitellä asioita ja selviytyä asioista..kaikki ei kuulu yhteen ja samaan muottiin. Eli joku selviää kiusaamisesta nopeammin, joku hitaammin. Joku käsittelee asiat omassa päässään, kun taas toinen keskustelee läheisille tai ammattiauttajille.
   Toki kiusaamista on eri muotoista, mutta ei ole "vähemmän pahaa" kiusaamistyyliä. Kaikki kiusaaminen on väärin ja yhtä pahaa ja satuttavaa. Eikä todellakaan asiat mene niin, että tietynlaisesta kiusaamisesta selviää helpommin kun taas toisesta vaikeammin...eli siis ihmisiä ja selviytymistyylejä on erilaisia. Turhaa alkaa tälläisestä asiasta vääntään tuollaista "Joten tuskinpa sua on pahemmin kiusattu" yms. :)

   Poista
 12. Itsehän olin kiusaaja pari vuotta sitten, purin kaiken pahan olon muihin ihmisiin ja välillä sitä tapahtuu vieläkin, luultavasti johtui siitä kun isäni kuoli ja minulla oli tosi paha olla eikä ollut ihmistä kenelle olisin voinut tai kenelle olisin oikeastaan halunnut puhua ja puhuminen oli todella vaikeaa. Jos saisin mennä ajassa taaksepäin menisin noihin aikoihin ja peruisin kaikki pahat sanani joita ihmisille tuli sanottua ja peruisin kaikki teot joilla satutin muita. Onneksi äitini raahasi minut sitten yhden naisen juttusille ja hänelle sitten kerroin asioitani ja tämä auttoi pääsemään yli. Nykyään en kehtaa edes katsoa kiusaamiani ihmisiä silmiin, hävettää niin paljon, toivottavasti minä jonakin päivänä uskallan pyytää heilta anteeksi vaikka tiedän että ne pysyvät kiusaamisen arvet ovat siellä silti ja toivottavasti he ovat valmiita antamaan anteeksi. Ohhops tulipas tästä pitkä romaani, mutta noh. Oot tosi rohkea tyttö Sofia kun uskalsit laittaa videon omista kiusaamiskokemuksistasi, ja vielä ihanampaa on se että sä tällä videolla kannustat muita seisomaan kiusaajia korkeammalla, ja toivon että kiusatut näin tekevät! Voisin jatkaa tätä kirjoittamista vaikka koko loppuillan mutta taidan lopettaa :D Jatka hyvien videoiden postailemista! :)

  VastaaPoista
 13. Kaikki eivät pääse pakolla ikinä mitenkään yli kiusaamisesta. Tiedän vanhuksia joilla on ongelmia elää koska niitä on kiusattu, eipä paljoa ole päässyt yli kun elämä vaikeeta vieläkin. 1. todellakaan ei kannata puhua aikuiselle asiasta, siitähän lähtee suurempi kiusaus... mutta joo kaverillehan voi kertoa ja näin. Ja kyllähän vika on kiusatussa jos siitä jtn pahaa keksii mistä kiusata. Oletpas idiootti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä siellä olet nyt kylllä aika idiootti. aikuisille kertominen on tärkeintä koska silloin kiusaamisesta usein saadaan loppu. ei pelkkä yksi kaveri pysäytä kiusaamista. :DD:D:

   Poista
  2. Ufff.. Jos kiusatussa on kerran joku paha "syy" minkä takia joku saa aiheen kiusata, niin silloinhan meidän kaikkien pitäis olla kiusattuja? Meissä jokaisessa on joku "virhe" tai "paha-asia", mistä joku toinen ei tykkää.

   Poista
 14. Mä olen itse kiusaaja, tai olin. Se leima ei koskaan kylläkään poistu ikinä mun otsasta ja kadun tekemisiäni syvästi. Onneksi olen sujut kiusattujeni kanssa ja olen pyytänyt anteeksi.

  Mutta se, että sä puhuit että kiusatuissa ei oo mitään vikaa ja että vaan kiusatuissa on vikaa - se ei oo totta.
  Mä aloin lopunperin kiusaamaan koska se tyttö jota kiusasin tyrkytti itseään meidän porukalle vaikka millä keinoin, esim. valehtelemalla ja jatkuvalla "voitko olla tänään" jankutuksella. Kaiken kruunasi se kun hän meinasi kirjaimellisesti hukuttaa parhaan kaverini. Sitä tekoa en koskaan voi antaa anteeksi.

  Emme vain jaksaneet sen porukkani kanssa häntä enää ja loppujenlopuksi tuloksena oli kiusaaminen.

  Joskus kiusaajissa ei alunperin ole sitä vikaa, vaan juuri siinä kiusatussa. Kiusattu saattaa helposti huomaamattaan tyrkyttää itseään todella raivostuttavasti muille et "hei olkaa mun kavereita vaikkette tykkää musta yhtään ja oon tosi ärsyttävä ja vaikkette ees kestä mua!" tai muutenvain olla ärsyttävä ja saa itse aiheutettua tilanteen.

  Mietippä kuule asiaa uudestaan vähän ihan kiusaajienkin kannalta. Joskus kiusattu on syypää kiusaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kenelläkään oo silti mitään oikeutta kiusata ketään. Asiat pitää selvittää jotenki muuten.

   Poista
  2. Vittu anonyymi mikä idiootti sä olet, kenen suusta edes voi edes tulla tollanen lause "mieti vähän kiusaajienkin kannalta joskus kiusattu on syypää kiusaamiseen". Oot varmasti joku 10-vuotias tän sun verbaalisen ulosannin puolesta, mutta kuten Sofia mielestäni videolla sanoi MIKÄÄN, EI MIKÄÄN oikeuta kiusaamiseen, tai kiusaaminen ei ole koskaan kiusatun vika. Noi sun antamas esimerkit on naurettavia, että joku tyrkyttää itseään porukkaan tms, ja se oikeuttaa sut omasta mielestäsi kiusaamaan toista, ja tekee susta uhrin? Vaikka ihminen olis sun mielestä kuinka inhottava ja idiootti ja vastenmielinen, on ystävällisiäkin tapoja ilmaista itseään ettei koe olevansa samanhenkinen jonkun kanssa tai koe että teillä on mitään yhteistä. En voi vaan uskoa miten voit sanoa jotain tollaista, juuri sunkaltaisten idioottien takia nuoret ihmiset tekevät itsemurhia. Kasva aikuiseksi.

   Poista
  3. heips!

   Yleensä en mihinkään blogeihin paljonkaan mitään mene kommentoimaan, mut nyt kun kattelin näitä kommentteja niin tämä osui silmään ja oli pakko heittää tähän väliin kommenttia .
   Mun mielestä on aika huvittavaa , että sanot " Joskus kiusattu on syypää kiusaamiseen". Mietippä nyt oikeasti, kuka meistä haluaisi ihan omasta vapaasta tahdostaan tulla kiusatuksi? Tuskinpa kukaan siihen pyrkii.

   Ja ootko koskaan miettinyt että ehkä tää kiusattu oikeesti halus olla teidän seurassa, mutta ei esim. tiennyt miten hänen pitäisi käyttäytyä tai olla että hyväksyisitte hänet?
   Tietenkin omalla käyttäytymisellä on vaikutus siihen miten muut sulle käyttäytyy/ huomioi. Mut kiusaaminen voi mennä joskus tosi pitkälle, eikä kiusaaja oikeesti voi koskaan tietää miltä siitä kiusatusta tuntuu. On kyllä hienoa, että uskallat myöntää että olet ollut kiusaaja, mutta kaikki meistä on erilaisia, eikä niitä erilaisuuksia pitäisi lähteä sormella osoittelemaan.

   Mut jeejee tähän loppuun vielä pakko mainita, että vaikka olenkin 19- vuotias, niin mielelläni tätä blogia lueskelen! Kiinnostavia aiheita ja kirjoittaja on " kypsä ikäisekseen" josko niin voi sanoa :)

   Poista
  4. Ite oon OLLUT parin kaverin kanssa porukalla kiusaamassa yhtä tyttöä. Vaikka nää kaikki muut kommentoijat on sitä mieltä että kiusattu ei voi olla syyllinen kiusaamiseen. Mun mielestä se voi olla. Meidän kohdalla kiusattu oli ensin kiusaaja, ja kiusaa muita vieläkin. Meitä rupesi ärsyttämään se kuinka se kiusas kaikkia. Joten aika moni halusi kiusata sitä. Se on nyt lopetettu mutta ''kuisattu'' jatkaa vieläkin.

   Poista
  5. Ensimmäinen ano; oletko jotenkin vajaaälyinen vai oikeasti AIVAN HELVETIN TYPERÄ? Vaikka joku olisi kuinka ärsyttävä kusiaivo niin ei se silti oikeuta kiusaamiseen! Te teitte tuon tytön elämästä luultavasti helvettiä vain sen takia koska hän oli ärsyttävä? Ei s*atana ihan oikeasti, missä sun (ja muiden kiusaajien) aivot on? Ainiin, eihän teillä kiusaajilla esiinnykään siellä pienessä pääkopassa minkäänlaista järkevää aivotoimintaa!

   Anonyymi nro 5; Miksi ette voineet kavereidesi kanssa ilmoittaa jollekin tästä kiusaajasta? Miksi teidän piti alentua hänen tasolleen? Teitte vaan itsestänne harvinaisen typeriä ja lisäksi KIUSAAJIA.

   Poista
  6. Olen tuo ensimmäisen kommentin lähettänyt ano eli tuon tekstin kirjoittaja.

   Kuinka niin kiusattu ei voi olla syypää kiusaamiseen? Kukaan tuskin tahtoo tulla koskaan kiusatuksi, mutta joskus vain nälvii niin kovasti, ärsyttää, tykrttää, yrittää saada meiltä pakkohyväksyntää toimintaansa - siinä kohtaako pitäis kertoo aikuiselle, antaa sen tehdä omat johtopäätöksensä ja tottakai aikuinen tulee siihen tulokseen että tää tyyppi on pakolla otettava mukaan porukkaan.

   Me yritettiin hyväksyä mut se oli tosi vaikeeta ton jatkuvan ärsyttämisen ja nälvimisen takia. Kuka nyt oikeesti tahtoo olla tekemisissä ärsyttävän tyypin kanssa? En ainakaan minä.
   Loppujenlopuksi tää tyttö jota kiusasin alkoi levittelemään meistä huhuja ja kertoi valheita saadakseen mut kaverikseen. Viimeinen pisara oli se kesäleiri kun se tyttö melkein hukutti mun uimataiodottoman, parhaan kaverin. Se lupasi pitää kiinni, vaikka mentäisiin sinne puolelle missä ei jalat yllä pohjaan. Sitten se päästi irti kolmen metrin syvyisessä vedessä ja lähti uimaan rantaan. Se lupasi, me luotettiin siihen ennen tota. Mä lähin pelastaan mun kaverin ja oli sekunneista kiinni vaipuuko se sinne veden syvyyksiin vai ehinkö pelastamaan sen. Ohjaajatkin oli pian vedessä saatuaan kengät pois jalasta. Sen jälkeen en enää kestänyt ja annoin tän tytön tuntea sen saman tuskan mitä mä olin joutunut kokemaan.

   Ihan tiedoksi en ole 10-vuotias vaan 15-vuotias.

   Ne, jotka ei ole kiusannut ei koskaan pysty tietämään miltä kiusaajasta tuntuu. Samoin ei myöskään siltä miltä kiusatusta tuntuu.

   Me monta kerta huudettiin ja raivottiin tälle tytölle et lopettaa ton ärsytyksen tai ei seuraa mitään hyvää. Ei lopettanut, me pidettiin meidän lupaus. Toisinkun se.

   Mikään ei oo niin kauheempi tunne kun menettää tai olla edes lähellä menettää jokin tosi rakas ihminen. Mä tunsin sen. Se viha sitä tyttöä kohtaan oli niin sanoinkuvailettoman suuri. Halusin antaa sen kokea sen saman tuskan.

   En ole edelleenkään ylpeä siitä että oon kiusannut, mut ei hyvää päivää en mä sitä kiusattuakaan mee palvomaan. Se, että tuutte osoittelemaan "mikä vitun idiootti kiusaaja sä oot hanki elämä!", on kiusaamista kanssa.

   Että kiitos vain, ette tuu koskaan ymmärtämään koska teillä itellä ei oo tätä taustaa. Vain kiusattu voi tietää miltä kiusatusta tuntuu - ja vain kiusaaja voi tietää miltä kiusaajasta tuntuu. Kiusaamiseen on aina joku syy - mulla oli se etten vaan kestänyt sitä jatkuvaa ärsytystä ja nälvimistä ja sitä itkua ja tuskaa siitä että se tyttö oli melkein tappanut mun parhaan kaverin.

   Poista
  7. Päätän nyt sitten sanoa oman mielipiteenikin:
   edelliset kommentit on aika ristiriitasia keskenään..
   Toiset purkaa pahaa oloaan muihin kun ei sitä itse pysty oikealla lailla käsittelemään. Voi olla jopa sairaus, kuten ahditus, paniikkihäiriö, ADHD jne. Jos tälläisen ihmisen olo pahenee vaikka ''jankutuksen'' seurauksena, tai jos ei usko jos vaan sanotaan että EI. Sillon syy ei ole yksin ainoastaan kiusaajan..
   - ex. kiusattu ja kiusaaja

   Poista
  8. ps. vaikea samaistua kenenkään kanssa tilanteeseen, kun ihmiset luokittelee kiusaamisen niin eri tavalla..

   Poista
  9. No jos kiusattu on myös kiusaaja samalla niin sehän on aivan eri asia, käyttäkää nyt herranjumala järkeä.

   Poista
  10. Kiusaaminen ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää.

   Poista
  11. eka ano , eli siis jos joku on ärsyttävä ni se antaa oikeuden kiusata ? joo ei se kyllä anna siihen oikeutta. jos toinen on ärsyttävä niin sen voi ilmaista myös muuten kuin kiusaamalla.

   Poista
  12. on myös ihmisiä, jotka "kaivaa verta nenästä" eli kerjää kiusaamista. entisessä koulussani oli semmoinen tyttö. hän selvästi ärsyttti ja kiusoitteli hieman vanhempi ihmisiä koulusta. kun vanhemmat ihmiset saivat tarpeeksi pienemmän tytön ärsyttämisestä he ärsyttivät takaisin. ja kuinkas ollakkaan tyttö ei kestänyt sitä ja rupesi itkemään ja valittamaan ym... (itse kiusasi juuri samalla tavalla vanhempia..) mutta mielestäni: "se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön"

   Poista
  13. eli ainoa keino päästä eroon jostain ärsyttävästä tyypistä (oli se sitten vaikka itse kiusaaja), on kiusata takaisin???? voi jumalauta mitä porukkaa, kyllä on näköjään henkinen taso jäänyt "parilla" vuodella fyysisestä kehityksestä jälkeen. sellaselle "verta nenästään kerjäävälle" tyypille voi sanoa suoraan ja lujaa että lopettaa tollasen, ja tosta hukuttamisjutusta vaikka ilmoittaa poliisille, mutta KIUSATA ei tarvitse. kiva tulevaisuus tälläkin maalla kun vieläkin löytyy noita "silmä silmästä" ajattelutavan omaavia tyyppejä

   Poista
  14. taas jälleen täällä kirjoittelee tuo tekstin kirjoittanut ano.

   juuri tuo, tuota mä hain "se joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön"! en vaan osannut sanoa sitä.
   jos toinen ärsyttää pitäiskö vaan olettaa et pari kertaa ku tiukasti sanoo et lopeta se loppuu? mä sanoin ja tolkutin sitä VUODEN, tuloksetta. arvaatko oliko pinna kireällä?
   se joka verta nenästään kerjää nii sen saakoot.

   kelatkaa vähä ja aikuistukaa, kiusattu ei aina oo ite kiva kaikille. kukaan ei tykänny täst tytöstä koska hän itse nälvi ja ärsytti. tottakai mä itseäni puolustan - tavalla tai toisella.

   ja en mä ny herranjestan mistään haukkumisesta poliisijuttua rupee tekemään? turhaa ajanhukkaa ku ei saada tulosta.

   Poista
  15. mä ymmärrän kolme kertaa kirjottanutta anoa :)

   Poista
 15. Sofia.... Sä olet aivan mahtava! Siis vaikkei mua oo koskaan kiusattukaan nniin sä oot mun esikuva!
  Jokapäivä käyn kattomassa sun blogias et onko tullu uus postaus (:! mut oo oikeesti ihan hirveeen ylpee susta kun sä viittit tehä tälläsiä videoita joista oikeesti voi olla jollekkin tosi paljon hyötyä! Oot ihan oikeesti mun roolimalli! ja oot niiin kauniskin, sisäisesti ja ulkoisestikin! Kaikkea hyvää sulle ja se järjestö kuulostaa tosi hyvältä idealta!
  love you! <3

  VastaaPoista
 16. Tosi hyvä video ! :)

  Sain paljon apua ja tuli tippa linssiin koska olen itse ollut koulukiusattu ja kärsin yhä kiusaamisen aiheuttamista arvista ):

  http://ida-emilias.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 17. oot maailman ihanin ! toi oli ihana ku sanoit että pitäkää itseänne kauniina tiiän että ootte kauniita :)

  VastaaPoista
 18. ASIA postaus :) todella hyvin puhuit kiusaamisesta! :) Jokaista meitä pitäisi kohdella hyvin. Itseänikin on kiusattu monen monet kerrat, mutta en anna kenenkään lytätä mua alas :)

  VastaaPoista
 19. oon ite ollu kiusattuna enkä kertonu siitä kellekään vaan patosin ne tunteet sisälleni. itsetunto on paskana ja tulin sen takia hiljasemmaksi ja ujommaksi, vaikka ennen olin vastakohta nykysestä. nykysin, vaikka mua ei enää varsinaisesti kiusata, nää ihmiset syrjii ja kävelee ohi nokka pystyssä. en enää uskalla tehä mitään, koska luulen tekeväni kaiken väärin. silti en anna niiden vaikuttaa mun elämään vaan koitan päästä eteenpäin.

  miettikää kiusaajat oikeesti vakavasti miksi te teette sen muille, koska kiusaamalla pilaat oikeesti toisen elämän.

  musta on hienoa että sää sofia pystyt puhumaan näistä asioista avoimesti ja auttamaan muita! mulla itselläni nousee savua jos jotakin muuta haukutaan ja kiusataan. pysykää kiusatut lujana!

  VastaaPoista
 20. Oot ihana!! <3 vaikka mua ei oo kiusattu ki uskon että moni oli just tämmösten ihanien tsemppien tarpeessa. Ja oot hyvä esimerkki siitä kuinka kaikki kääntyy parhainpäin, kiusaamisesta huolimatta susta on kasvanu upee, itsevarma nuori nainen :)

  VastaaPoista
 21. Ei liity tähän postaukseen, mut nyt mun on pakko sanoo! :D Ku tos sun postauksen alapuolel on noi luin, like, dislike jutut, ni mun on aina pakko laittaa myös tohon dislikeen, koska se näyttää niin tyhmältä jos oon klikannu vaan luin ja like xd joo moi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ok toi pinja on outo ^ :DD

   Poista
 22. tee se kiinteyttämis video !:))

  VastaaPoista
 23. mun on kans kyl ihan pakko sanoo et oot todella ihana ja niinku sä tos lopussa sanoit niin oot todella ''kaunis'' ihminen ainakin sisältä. Ärsyttää lukee noit anonyymei kenelt ei tuu muuta ku negatiivist palautetta. Ja mikä tota XD- tyyppii vaivaa ? :D

  VastaaPoista
 24. voi mä niin toivoisin et mullaki olis noin kaunis iho kun sulla Sofia o;;

  VastaaPoista
 25. Muhun kohdistui ala-asteella sellasta pientä "härnäämistä" joka ei kyllä musta ollut kauhean kivaa. Kuudennella luokalla meidän luokalle tuli uusi poika jota alettiin kiusata. Kerrankin mun härnääminen oli unohdettu ja minä idioottina seurasin muita perässä kiusaajana. Mun härnääminen loppu yläasteen alkaessa ja nyt tosta on kolme vuotta, ja mua niiiiiiin paljon ärsyttää ja HÄVETTÄÄ että mä kiusasin sitä poikaa. Se on mulla facessa kaverina ja oon meinannu monta kertaa pyytää siltä anteeks mutta en oo kehdannut, hävettää niin paljon. Mutta pliis, älkää kiusatko, myöhemmin kadutte sitä!

  VastaaPoista
 26. Katsoin tämän, ja en olluy katsonut sinun kiusaamisvideotasi mutta tämän jälkeen katsoin sen heti. Hämmästyin, oikeasti hämmästyin. En ole ollut kiusaajana, tai kiusattu, mutta tunsin jotenkin sen mitä sinä tunsit. Oli herkällä että olisin purskahtanut itkuun aina kun sinäkin. Videon lopussa kyyneleet valuivat valtoimenaan pitkin poskiani. Olen melko tunneherkkä ihminen, mutta mikään, ei mikään video ole koskettanut niin kuin tämä sinun ''Kiusaaminen''. Sinusta todella huomaa että kaikki tulee täysin sydämmestä. Olet ihana, kaunis ja mitähän kaikkea, älä unohda sitä ikinä.

  VastaaPoista
 27. vooi sofia sä oot nii ihana<3 tästä sai paljon voimaa :)

  VastaaPoista
 28. kiitos tästä videosta! Todella paljon sain puhtia jaksaa eteenpäin kun itseänikin on kiusattu ja läskiksi haukkuja tulee satunnaisesti vieläkin. Ihanaa että susta on tullu noin vahva ja toivon että mustakin tulee vielä joku päivä!

  VastaaPoista
 29. Kiitos Sofia ihanasta videosta.
  Ite tässä edelleen monien vuosien jälkeen kärsitään tästä, niin vaikeasta asiasta meille kaikille sen kokeneille. Mä voin kans sanoa kaikille joita kiusataan, puhukaa, ehdottomasti kertokaa siitä jollekkin. Mä en puhunu, tarpeeksi ajoissa, ja tässä ollaan. Elämä meni pirstaleiksi aika pahoin. Eli, kannattaa olla rohkea, ja kertoa jollekkin.
  pekkakorpi4.blogspot.fi

  VastaaPoista
 30. Jokainenhan ei ole yksilö ja selviydy omin tavoin...

  VastaaPoista
 31. mä arvostan tätä videota koska pukkusikoani on kiusattu.ihan varmaan auttaa kiusattuja.

  VastaaPoista
 32. oot tosi mahtava ja puhut niin asiaa! :)

  VastaaPoista
 33. Mutta entäs jos vaistoamaisesti teet itsestäsi naurun alaisen ?

  Omistan sellaisen luonteen piirteen että teen itsestäni kiusatuksi. Persoonallani ärsytän ihmisiä ja saan takaisin kivat vittuilut. Miten saan lopetettua sen ?

  Olen ollu vuoden vakavan fyysisen kiusaamisen alaisena. Myös netti kiusaaminen on minulle tuttua. esim. Herjaavat tilapäivitykset facebookissa.

  Olen kertonut rehtorille ja asiaan on puuttunut jo poliisi, mutta se ei ole loppunut.

  Toivon hartaasti että auttaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiusataan siitä kun olen muita laihempi. Oon kertonut mun parhaalle kaverille mutta se ei voi mitenkään auttaa kun on ihan eri koulussakin. Aina kun joku tulee kiusaamaan mietin aina sua Sofia ja se piristää ja auttaa jaksamaan :) Pari kertaa on tullut niin että hyppään vaan kerrostalon ikkunasta ja that's it.

   Poista
 34. Sä kyllä osaat puhuu! Tuli ihan kylmät väreet ja sait todellaki ajattelee tota asiaa. Arvostan sua ja sitä et haluut auttaa muita :) Uskon et täst videost voi olla apuu joillekki. Ps. Tosi kiva blogi ja oot kaunis!

  VastaaPoista
 35. Valitettavasti kaikki ei pääse yli kiusaamisesta, mikä on todella surullista. Oon sun ikäinen ja kiusaaminen ala- ja yläasteella jätti muhun niin raa'at arvet, että musta tuntuu etten tule ikinä pääsemään niistä yli. Edelleenkin oon katkera kiusaajille, jotka porskuttaa eteenpäin elämässään samalla kun itse kahlaan vaikean masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien seassa. Vihaan eniten sitä, että kiusaajat onnistuivat tavoitteessaan nujertaa mut. Tietenkin mun pitäisi olla kiitollinen siitä, ja mä oonkin, että kiusaaminen on loppunut ja että mulla on jäljellä vielä muutama kaveri, mutta silti tuntuu niin surkealta ja huonolta.

  Kerroin kiusaamisesta vanhemmilleni, terveydenhoitajille, koulukuraattoreille, rehtoreille ja opettajille. Monet kerrat istuin yhdessä pahimpien kiusaajieni kanssa puhuttelussa, mutta mitään muutoksia ei ikinä tapahtunut. Luultavasti siksi, että kiusaajani olivat niitä mallioppilaita ja opettajien lemmikkejä. Eihän nyt sentään kympin oppilas voi olla kiusaaja?

  Niin useasti oon miettinyt että miksi minä? Miksi minä, joka olen aina kohdellut muita inhimillisesti, olen ystävällinen kaikille ja olen aina ollut heikompien puolella? En ole koskaan ollut ilkeä kenellekään, en ole tahallani pahoittanut kenenkään mieltä, olen parhaani mukaan ollut muille sellainen, kuin haluaisin muiden olevan mulle. Miksi silti ilkeät, manipuloivat, kaksinaamaiset ja törkeät kiusaajani pärjäävät elämässään? Heillä menee koulussa loistavasti, he ovat suosittuja ja kaikkien ihailemia. Heillä on paljon ystäviä, he saavat aina kutsut bileisiin ja ovat haluttuja.

  Onko siis kiltteys ja herkkyys huonoja asioita? Musta tuntuu että on. Elämässä ei yksinkertaisesti pärjää ilman kovaa ja tarpeen tullen itsekästä ja jopa narsistista luonnetta. Kiusaaminen on siitä hyvä esimerkki. Oon huomannut, että monesti kiusatut ovat juuri niitä herkimpiä ja hyväsydämisimpiä yksilöitä.

  Tuli hirveen pitkä kommentti, mutta tää sun videosi sai mut ajattelemaan näitä asioita.

  VastaaPoista
 36. Tuntuupas tutulta noi asiat :) Ite täytän tänävuonna 17 ja koulukiusaaminen ala-asteella vaikuttaa vieläkin mun elämään. Oon tietty päässyt siitä pahimmasta yli, mutta yläasteella syrjään jätettynä en ole päässyt kokonaan.
  Nyt pidän sun blogista entistä enemmän, sillä tiedän että tätä blogia kirjottaa kohtalotoveri, olet ihana <3

  VastaaPoista
 37. Äää kiitos tästä ihanasta videosta! Mua kiusattiin ala-asteel.Mua syrjittiin ja haukuttiin taino ei mulle tultu suoraan päin naamaa haukkuu, mutta selän takana puhutiin paskaa. Ei ollu aina kauheen mukavaa kuulla joltain, että mua oltiin haukuttu tai leviltelty jotain ihan perättömii juttuja.Koulussa ne jutteli keskenään mitä kaikkee kivaa ne oli tehnyt tai mitä hauskaa oli tapahtunut vaan ärsyyttääkseen mua. Kerran kysyin, että pääsisinkö mukaan Itikseen hengailemaan. No kyllä ne mut sinne otti, mutta sen huomas ettei todellakaa mielelään.Heti ku päästiin sinne nii joku heti ekaks kysy et "kuka ton kutsu" ja "miks toi tuli tänne mukaan".Kaikki lähti erisuuntin ostelee ketä mitäkin, joten kerkesin olla siellä noin 10 minuuttia, kun tuli sellanen fiilis et noi ei haluu mua tänne et miks mä ees tulin mukaa ja et kuinka tyhmä mä oon ku ängin vaa mukaan.Koulussa ne aina esitti jotenki mukavaa, mutta seuraavan päivän joku tuli kertoo ku oltii taas haukuttu rumaks,huoraks yms.Sitten aloin esittää jotain sellasta mitä en todellakaan ollut. Luulin, että kyllä ne viel tajuis et kuinka mukava oon ja lopettas syrjinnän selän takana puhumisen.No niin ei tietystikkää käyny.Koulun jälkeen menin aina kotiin yksin istuin sohvalla ja mietin taas, että mikä mussa oikeen on vikana.Tätä jatku koko loppu ala-asteen. Nykyään oon kumminki samas koulussa kiusaajien kanssa, joista en välitä pätkän vertaa.Mulla on paljon uusia kavereita, joihin voin luottaa:)

  VastaaPoista
 38. Upee video ja joka sana totta! En ymmärrä anonyymeja ku jotkut tulee sanomaan jotai iha tyhmää ja pystyy vielä esiintymään anonyymeina. Sä puhut suoraan ja sä oot vaan sä, koska mistä me tiedetään ketä nää anonyymit on ja puhuuko ne totta! Se on parasta ku sä ite puhut omista kokemuksista ja autat !:-) i like it !

  VastaaPoista
 39. Uskon että tästä videosta oli oikeasti hyötyä monille! =)

  VastaaPoista
 40. Kiusaaminen ei todellakaan ole ikinä kiusatun vika, nimittäin itse KIUSAAJANA sen tiedän.

  Ihmiset ovat kaikki erilaisia, joten meidän on vain hyväksyttävä se että toinen on erilainen eikä välttämättä ymmärrä juuri sinun juttuja tai ole kehitykseltään tai ulkonäöltään sama kuin sinä.
  Vaikka joku on kiusaaja tai maailman paskamaisin ihminen, SEKÄÄN EI OIKEUTA kiusaamaan. Jos kiusaat kiusaajaa, kierre vain jatkuu ja jatkuu. Kiusaaminen ei lopu koskaan.

  Jos joku naama tai vittumaisin ämmä ei miellytä sitä, pidä asia omana tietonasi ja elä kuin häntä ei olisi olemassakaan. (enkä tarkoita tässä sitä että jyräät hänen ylitseen etkä esimerkiksi vastaa jos hän kysyy jotakin, vaan että annat hänen elää omaa elämää etkä puutu tai ajattele häntä sen kummemmin)

  Olen aina ollut ihminen joka on yrittänyt selvitä ja tulla kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen, ja yrittänyt pysyä ihmisille ystävinä joita muut ovat kiusanneet. Silti parhaimmat ystäväni "ajoivat" minut siihen tilanteeseen että oli pakko kiusata että kuului porukkaan.
  Voitteko kuvitellakaan kuinka paskamainen olin, kiusasin, mutta saatoin kutsua kiusatun samana päivänä meille kylään ja elää taas pari tuntia hänen parhaana ystävänään. Seuraavana päivänä taas kiusasin ja illalla pyytelin anteeksi ja kehuin millainen ihminen tämä oli.
  Ajattelin että se on hyväksyttävää, mutta se ei ole. Kiusattu muistaa jokaikisen kommentin ja kiusaamisen, eikä unohda niitä niin vain.

  Olen myös kiusannut koska itsellä on ollut paska olo, ja on ollut pakko nostaa arvoa ihmisten silmissä olemalla paskamainen ja nauraa lihaville ja omalaatuisille ihmisille päin naamaa.

  Enää en todellakaan tekisi mitään tuollaista, koska pidän huolta esimerkiksi vammaisista ja muista erityisnuorista. Vaikka ammattikoulun aikana jätin kiusaamisen taakseni kun omakin olo oli parempi, en koskaan joutunut itse kiusatuksi tai muutenkaan ongelmiin vaikka aloin ajamaan myös kiusattujen oikeuksia.

  Kiusattujen kanssa ei tarvitse ryhtyä kaveriksi tai esittää ystävällistä jos siltä ei tunnu, mutta yleensä sekin riittää kuin antaa myös kiusattujen olla ihmisiä. Heitä ei kuulu katsoa kuin hulluja.

  Olkaa ihmiset kilttejä ja olkaa itsenne kanssa sujut. Silloin teidän pitäisi myös hyväksyä itsenne lisäksi erilaiset ihmiset.

  VastaaPoista
 41. Olen kertonut opettajalle kiusaamisesta, ja opettaja piti puhuttellun kiusaajille.
  Sen jälkeen se kuitenkin jatkui ja jatkuu yhä, en tiedä mitä voisin tehdä, en jaksa tätä enää :( Olisi kiva,jos voisit auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näillä videolla yritän auttaa parhaani mukaan, ja vaikka kuinka haluaisin ja yrittäisin, en tuu saamaan ihmisiä lopettamaan kiusaamista kokonaan :( ja mun on tosi vaikea täältä hämeenlinnasta auttaa mitenkään, muuten kun sun täytyy puhua vaikka sun vanhemmille, tai pahemmassa tapauksessa vaihtaa koulua jos siltä tuntuu.

   Poista
 42. Oot kultanen Sofia! Oon monesti, varsinkin kun ekaa kertaa katoin kiusaamis videon ja itkin, niin miettiny kuinka onnellinen olisin jos mulla olis sun kaltainen ystävä. Oot upea ja tykkään susta todella paljon ja toivon sulle kaikkea hyvää <3 rakastan sun blogia

  VastaaPoista
 43. kiitos sofia tästä videosta♥:3! osaat kertoo kiusaamisesta tosi hyvin ,niinku sillonki kun kerroit miten sua on kiusattu :') oot tosi ihana ja nöyrä ihminen♥
  sun meikkaustaidot on muuten kehittyny hurjasti !:) ku katoin vanhoja videoitas. niissä vanhoissa videoissa meikkaat tosi kauniisti ja nykyisemmissä superihanasti ;o! ja sun laihtuminen näkyy muuten ihan silmissä vaikka joka videossa sua ei näykkään ihan kokonaan,mutta yleisesti kasvoista sen huomaa:) oot tosi kaunis , sisältä ja ulkoa♥ hyvää naistenpäivää sofia !! <3 :>

  xoxo, ihminen joka vihaa kiusaamista ja joka on aina kiusattujen puolella.(:

  VastaaPoista
 44. Tää oli upee video. Ennen tätä katoin taas sen sun kiusaamisvideon ja kyllähän siinä alko itkettämään.Tiiän miltä susta on joskus tuntunu,mutta mun mielestä on niin mahtavaa,että sä tsemppaat muita ja ainakin ite oon saanu täältä niin paljon voimaa ja innostusta jne. Sä vaikutat tosi lämpimältä ja ihanalta,aidolta,ystävälliseltä,positiiviselta,iloselta ja sydämelliseltä ihmiseltä! Pysy aina tuommosena,oot ihana! <3

  VastaaPoista
 45. Tää autto paljon mut yhtä haluisin kysyy eli muutama meidän luokalla oleva tyttö haukkuu miuta ja kahta miun kaveria lapsellisiks mut ne ei sano sitä suoraan vaan ne antaa siitä selkeitä vihjeitä. Ollaan kyllä omasta mielestämme samanlaisia kun neki mut niitten silmissä ollaan tosi lapsellisia. Pitäiskö niille sanoo jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa kysyä niiltä mitä ne tarkottaa niillä "vihjailevilla" sanoillaan :) mutta toisaalta jos ei se teitä satuta eikä häiritse, kannattaa vaan antaa olla, kyllä ne sen lopettaa :)

   Poista
  2. Kiitos sofia. Oot ihana ku autat!

   Poista
 46. oon sun ikänen, ja kattosin ton videos mis kerroit sun kiusaamisesta.. pystyin samastumaan niin hyvin!mua kiusattiin melkeen samalla tavalla, ja musta tuntuu että mun huono itsetunto ja nykyäänkin epävarmuus johtuu vielä ala-asteen kiusaamisesta.

  VastaaPoista
 47. Puhut asiaa. Hyvä Sofia!

  VastaaPoista
 48. Oot kyllä Soffe tosi hyvä puhumaan! :) Teet varmasti vaikutuksen ihmisiin myöhemmin ja tulet pärjäämään elämässä! Tsemppiä sulle, oot upee!

  VastaaPoista
 49. Ihana video,niin totta joka sana:)!T:kiusaamisesta selvinnyt ja nyt paremman itsetunnon omaava  VastaaPoista
 50. Ihana video,jokainen sana niin totta:)!T:kiusaamisesta selviytynyt ja nyt paremman itsetunnonomaava

  VastaaPoista
 51. SOFIA!! VOISITKO TEHÄ VIDEOPOSTAUKSEN PARHAIMMISTA HIUSTUOTTEISTA JOITA OOT KÄYTTÄNY? ois tosi kiva ja tarvisin semmosta postausta nytte, ku mun hiukset tarvii hoitoa ja aineita! (: kiitos

  VastaaPoista
 52. Olet Sofia äärimmäisen kaunis ja mukavanoloinen nuori nainen. On mahtavaa nähdä kuinka vahva olit sillä aiemmalla kiusaamisvideolla ja kuinka vahva olet selvästi edelleen. Toivon sulle kaikkea hyvää:)

  VastaaPoista
 53. Voi vitsi mä niin arvostan sun videota ja sua. Katoin just tän videon jälkeen sen sun ekan "the original" kiusaamisvideon ja oikeesti, puhuit niin sydämestä että mä aloin itsekkin itkemään. Mua oikeesti itkettää se, että sua kiusattiin ja sä jouduit jopa miettimään, et viititkö laittaa sen kyseisen videon blogiis, josta sun kaverit ja kaikki ulkopuoliset voi katsoa sen. Mutta onneks sä oot vahva ja ihan niinkuin sanoit siinä videossa, sä olit tarpeeks vahva laittamaan sen videon blogiis välittämättä siitä, kiusataanko sua siitä sen takia että kerroit tunteistas ja kokemuksistas aidosti, sydämestä.

  Sä oot niin aito, pysy tollasena. Älä koskaan ikinä, älä ikinä muuta ajattelutapaas sillä tolla sä pääset elämäs eteenpäin ihan sama mitä sulle tulee vastaan. Pysy tollasena rohkeena. Puhut vaan asiaa ♥

  Love u, kiitos et sul on blogi ja et saan lukee sitä ! <3

  -Riina

  VastaaPoista
 54. Ihana video:) Ihailen sua kyllä ihan mielettömästi, koska oot niin aito ja avoin ihminen ja pystyt puhumaan näistä kaikista vaikeemmistakin asioista täällä.
  Mua itteeni ei oo kiusattu, ja saan olla onnekas että näin on. Siitä huolimatta meinasin alkaa jo kyynelehtimäänki tässä. Oon ite tosi herkkä ja epävarma itsestäni, ja vaikka joskus mua olis pelkästään vähän syrjitty, että se on jääny niin vähiin kertoihin etten voi itteeni oikein kiusatukskaan kutsua, niin jo pelkästään se tuntu ihan kauheelta. Voin vaan siis kuvitella miltä sellasista tuntuu jotka on paljon enemmänkin joutunu kokemaan.
  Oot oikein ihana, Sofia! Olispa mulla sun kaltainen kaveri:)

  VastaaPoista
 55. kiitos kaikille tosi paljon kommenteista ja upeeta että tää on saanut ihmiset todella ajattelemaan ja keskustelemaan!:)

  VastaaPoista
 56. Kiitos videosta <3 Itseäni kiusattiin 3lk lähtien kun luokallemme tuli uusi poika. Kiusaaminen jatkui 7lk asti niin että mulla ei ollut kun yksi kaveri koko 4vuoden aikana. Koko koulu tuntu vihaavan mua, kaikki töni ja haukku läskiks. Se loppui siihen kun vaihdoin kasin alussa koulua ja se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä! Nyt mulla on enemmän kavereita kukaan ei hauku ja voin hyvillä mielin olla oma itseni :)

  VastaaPoista
 57. Ekaks aivan ihana video ja toiseksi minusta lähetellään välillä jotain juoruja mitkä ei oo totta ja se ei tunnu kauheen kivalta mutta kun ne sitten nauraa sille niin yritän nauraa mukana koska en haluu että ne suuttuu mulla. Siinä joukossa on myös paras kaverini mutta sillon kun mä oon vaikka sen luona niin sillon se ei kiusaaa mua vaan on kuunteleva ja kiva en tiedä mitä mun pitäisi oikeen tehdä toivottavasti autat mua :(

  VastaaPoista
 58. tää oli ehdottomasti sun paras video pitkään aikaan! nauroin ihan ekoista sekunteista loppuun asti, koska sä oot INSSIPROITUNUT tekemään tän videon XDDD muutenkin sun äidinkieli on ihan hävettävän huonoa ei uskois että oot lukiossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei et jaksais...............

   Poista
  2. blogia pidettäessä ei ollakkaan äidinkielen tunnilla. ite voisit kyllä sofiaa enemmän keskittyä kirjoitusvirheisiin. inssiproitunut...

   Poista
  3. oot vitun lapsellinen !

   Poista
 59. Ihana video Sofia. Toivotaan että tästä on apua joillekkin. Itteäni ei ole pahemmin kiusattu mutta sait mut silti kauniilla sanoillas herkistymään.

  VastaaPoista
 60. just toi anonyymi-haukkuja juttu on mull myös ja mulla tulee jatkuvasti mun blogiin jotain huonoa mun ulkonäöstä, mutta tää tosiaa piristi mua! kiitos♥

  (mulla on siis oma blogien vaan kehannut nimellä laittaa:D)

  VastaaPoista
 61. Oi Sofia upee video! :)

  VastaaPoista
 62. Aivan ihana video taas kerran. Tää video varmasti rohkasee monia ihmisiä ja mulle ainakin tuli tosi 'vahva' fiilis. Olisit varmasti täydellinen isosisko, jollekkin pienelle ja oot yks mun idoleista. Sun videoista ja teksteistä tulee tosi ilonen olo. Kiitos, että jaksat pitää blogia. Se on päivän piristys.

  VastaaPoista
 63. Itse olin kiusaaja pari vuotta, tosin tästä on nyt jo yli 10 vuotta. Myöhemmin vasta ymmärsin, että se johtui siitä, että itseäni kiusattiin kotona ja kotona oli paha olla. Purin kaiken vihan ja raivon muihin koulussa. Sain oppilaiden lisäksi myös opettajien vihat niskaan, mutta kukaan ei ikinä (IKINÄ) kysyny, että mistäs käytökseni johtuu. Omituista käytöstä aikuisilta. Itsekseni sain myöhemmin selvittää, mistä vihani johtui ja nykyään olen aivan erilainen ihminen. Ehkä olisin muuttunut jo aiemmin, jos aikuiset olisivat lähteneet selvittämään syitä sille, miksi tilanne on mikä on.

  Jotkut kiusatut eivät halua mennä kotiin, mutta mielestäni on vielä pahempaa se, kun et halua mennä kotiin. Ei ole semmosta turvapaikkaa olemassakaan.

  VastaaPoista
 64. Voi jeesus mitä paskaa "ne ei tosiaan varmaan tarkoita mitä ne sanoo, ne on vaan niin raivospäissään ku sulla on jotain mitä niillä ei oo"


  Nostat itsesi siis korokkeelle ja pidät itseäsi muita parempana? Ehkä sinulla sattuu olemaan rumat vaatteet, hiukset, typerä video tms. eikä sillä ole MITÄÄN tekemistä sen kanssa, että sinulla on jotain mitä heillä ei.

  VastaaPoista
 65. Olin ala-asteen viimeiselläluokalla, kun uusi tyttö tuli luokallemme ja ystävystyimme heti. Myöhemmin parhaalle kaverilleni ja tälle uudelle tytölle tuli riita ja yritin lohduttaa parasta ystävääni ja olin hänen "puolellaan". Sitten yhtenä päivänä tämä uusi tyttö ja hänen äitinsä tulivat autolla pihaani ja he syyttivät minua kiusaamisesta ja että olin haukkunut sitä tyttöä huoraksi yms. Olin todella vihainen , koska se ei ollut totta. Jouduin koulussa opettajan puhutteluun ja opettaja yritti myös saada kavereiltani selville, että miten olin kiusannut ja opettaja luuli että kaikki puolustelivat minua, kun mitään ei irronnut. Itkin aina puhuttelun jälkeen, joita siis oli monta, mutta tyttö jota "kiusasin" nauroi aina kun oli kertonut oman versionsa tapahtuneesta. Asia jäi vähän auki...sanoin tytölle, että voisin olla vielä hänen kaverinsa, mutta hän sanoi, ettei halua olla kanssani tekemisissä. Minulla on vieläkin vaikea katsoa häntä, jos vaikka kohtaamme kaupungilla. Kävelen vain nopeasti paikalta pois. Tapahtuneesta on nyt kolmisen vuotta ja tämä tyttö on ruvennut syyttämään erästä kaveriani kiusaajaksi ja he ovat olleet monissa puhutteluissa...mikä sitä tyttöä vaivaa? Varmaan huono itsetunto.... Onko muilla saman kaltaisia kokemuksia?
  Kiitos tästä videosta Sofia <3
  -Vera

  VastaaPoista
 66. Ihana video, ja miten paljon tää herättää erinlaisia mielipiteitä...mutta sun videot piristää aina päivää! :))


  http://findtheseyes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 67. Aloin vasta nyt lukea sun blogia :) (oon seurannu sua aika tiiviisti youtubesta) ja tää video oli hyvä :)

  VastaaPoista
 68. Ihana video! Pysyt Sofia itekki vahvana ja haluut auttaa muita, se on oikeesti tosi ihailtavaa ja siihen ei moni pysty :)

  VastaaPoista
 69. Ihana video sofia !:)
  Voi oot niin ihana <3
  Mutta mietiskelin tässä sitä vaan että se kropan kiinteyttämisvideo juttu ois aika kiva :)

  VastaaPoista
 70. onko emmillä blogia?

  VastaaPoista
 71. Olen lukenut blogiasi vasta noin kaksi viikkoa, mutta heti ensimmäisen kerran jälkeen jäin koukkuun. Olet ihanan aito ihminen. Uskallat puhua avoimesti melkeinpä mistä vain. Huomaan varsinkin videoistasi, että olet oma ihana itsesi ja niin kuin itsekin sanoit niin kaikki sanasi tulevat sydämestäsi. Sinulla on myös aivan ihanat kasvot varsinkin silmät! Ne loistavat niin kauniisti jos niin voi sanoa:) Jatkan innolla blogisi lukemista ja jos mieleeni tulee jotain mistä haluaisin sinun tekevän postauksen niin laitan ihmeessä kommenttia, sillä sinä saat asian kuin asian hyvin kerrottua/kannustettua muita/auttamaan muita (kuten tämän videon avulla) yms. :)

  VastaaPoista
 72. Voi sofia! oot niin ihanan aito ja rohkea että oot todellakin kyllä munkin esikuva! :) ja varmasti monen muunkin. Muista aina myös että sinäkin olet kaunis ja juuri täydellinen sellaisena kun olet! Kiitos erittäin paljon tästä videosta. Kaunis olet! <3

  VastaaPoista
 73. Uskon että tää sun video rohkasee monia ja on tosi ihailtavaa että joku uskaltaa tälläsen videon tehdä!
  http://camiwwalife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 74. puhuit videossa aikaisemmin tehdystä kiusaamis videosta. mistä löytäisin sen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. youtubesta. kirjotat hakuun vaan kiusaaminen

   Poista
 75. sofia, sä oot ihana. oikeesti, vaikka sua on kiusattu, sä vielä jaksat antaa voimii muille. mua on kiusattu samalla tavalla kuin sua, ja olen itsekin yrittänyt auttaa kaikkia, jotka on sitä tarvinnut.

  sä olet oikeesti mahtava tyyppi.

  VastaaPoista
 76. <3 niin ihana sofia !! <3

  VastaaPoista
 77. Pisti kyllä ajattelemaan toi video vähän syvällisemmin joitakin asioita.
  Mua on koulukiusattu aikoinaan 7 vuotta ja nyt amista jaksoin käydä koulun vaihdon jälkeen 2 vuotta ilman yhtäkään kaveria... Mua ei siis enää varsinaisesti kiusattu mutta selkeesti suljettiin piirien ulkopuolelle. Lopulta alko ahdistaan aivan liikaa kouluun meno ja olin useamman kuukauden pois. _Kukaan_ koulun henkilökunnasta ei missään välissä ottanut yhteyttä ja kysellyt miksi en käynyt koulussa enää. Pari viikkoa sitten ilmoitettiin vain että olen saanu potkut koulusta, fine. Enpä mä vaan ollut vieläkään tarpeeks vahva kertomaan noista mua vaivaavista asioista ja tollaseen se sitten lopulta johti. En tiedä millä tavalla pääsisin eroon kaikesta katkeruudesta ja vihasta mitä mulla on niitä kohtaan jotka on tehny musta tämän heikon ihmisen! Miten niin pienet teot ja sanat voi saada niin paljon pahaa aikaan! >:( Tuntuu että pakko vielä joskus hakea ammattiapua näihin asioihin. Niin monet vuodet oon paininu yksinäni masennuksieni kanssa kertomatta kellekkään. En vaan tiedä miten ja mistä aloittaa. Hmph :/

  Ja kaikille joita koulukiusataan niin toivon todella että saatte voimia pistää stopin asialle ennenkuin kerkee saada näin paljon pahaa aikaan!

  VastaaPoista
 78. Kiitos kun teit tän, itteäni on koulukiusattu nyt n. 4 vuotta ja se on rankkaa. Mutta kerroin äidilleni siitä ja heti helpotti ihan sairaasti! Kiitos Sofia! :)

  VastaaPoista
 79. Oot niin ihana ja aito persoona. Uskon, että oot jo pelkästään näiden videoidenkin avulla auttanut monia kiusattuja. ♥ Itekin oon kiusattuna olemisen kokenut ja vähitellen alkanut pääsemään yli siitä. Missään vaiheessa en antanut kiusaajien päästä tuhoamaan mua, omaa itseäni. Lopulta se kiusaaminen sitten loppuikin.

  VastaaPoista
 80. tää video sai mulle kylmän väreitä.... ihana video ♥

  VastaaPoista
 81. Mua on joskus ehkä kolmosella, nelosella, vitosella kiusattu mutta ei kyl enään ja nyt oon seiskalla. Silti mulle tuli ihan kyyneleet silmiin. On ihan super mahtavaa nähdä miten ihana ihminen oot! Oot oikeesti mun yks idoleista. I love u!:)

  VastaaPoista
 82. Tykkään susta ja sun blogista tosi paljon! Sun videot on ihan spessuja :)
  Tohon haluaisin sanoa että toi tehtävä tai mistä puhuit että haluisit tehä vanhempana on tosi hieno, ja toivon siihen sulle tosi paljon onnea! Kaikkea voi muuttaa pikku hiljaa, mutta tällä hetkellä tää suomi on niin kylmä maa ettei täällä ihan tosi puututa siihen kiusaamiseen niin paljon mitä annetaan perheissä ymmärtää. Ite oon ollu koulukiusattu seiskaluokkaan asti. Niin aika huonosti näytti tepsivän mun sanat, ei oikeen ketään kiinnosta ja halutaan niinku päästä siitä tilanteesta pois. Ja sitä vielä että miten rohkeesti teit sen kiusaamisvideon! :-) Mä oon ite päässy tosi hyvin "yli" tästä kiusaamisesta sun muusta, nykyään vaan aattelen jos joku sanoo jotain niin en ota enään sitä niin vakavasti niinkuin ennen. Mutta tehtävää on vielä paljon edessä, oot huippu tyttö! ♥

  VastaaPoista
 83. ei kaikki pääse yli kiusaamisesta. kiusaaminen sattuu paljon ja joillekkin se kipu on liian raskas kannettavaks, jolloin ihminen päätyy itsemurhaan.

  VastaaPoista
 84. Hei Sofia! Haluisin kovasti et vastaat tähän koska tuntuu että tiiät tästä asiasta paljon enemmän kun kukaan muu kavereistani. Oon 9 luokalla, ja musta tuntuu että mua kiusataan mun luokassa. Sitä on jatkunu jo pitkään, mun luokkalaiset jätkät aina kuittailee mulle mun painosta tai jos en osaa jotain. Ite otan sen koulukiusaamisena, mutta opettaja ei. Se vaan sanoo että nää kyseiset henkilöt ois vaikka ihastunu muhun. Uskon kuitenkin ettei näin ole, ja jos on niin ei ole mikään paras iskuyritys saada tytön huomioo kuittailemalla tämän painosta, vai mitä? En oo sanonu mun vanhemmille mitään ja tuntuu pahalta. On mulla kuitenkin luokassa jotain kavereita, mutta ei ne mua puolustele millään lailla. Voitko pliis vastata tähän ja neuvoa ees vähän että mitä kannattais tehdä ?

  VastaaPoista
 85. Hieno aihe ja ihanaa kun edes jotkut jaksaa puuttua kiusaamiseen..
  http://laughandlipstick.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 86. Oot ihana.. Kaikki kiusatut ei edes uskalla/kehtaa laittaa nettiin kiusaamisaiheisia videoita.. SÄ OOT OIKEESTI IHANA ♥♥♥ Sä taas olet yksi niistä rohkeista jotka näitä kiusaamisaiheisia videoita haluaa/uskaltaa laittaa!! :) Tuli ihan kyyneleet silmii ku kaatto ton videon alusta loppuun!! I love U !

  mylife-elli.blogspot.fi

  VastaaPoista
 87. liikaa kliseitä ja melkeenpä itsestäänselviä asioita. Näitä videoita löytyy miljoona ja nämä asiat luultavasti tiedetään ainakin suurin osa... Se vaan on eri asia toteutetaanko niitä. Ei ne näillä videoilla parane vaan sillä että jokainen miettii näitä asioita ja toteuttaa minkä oikeaksi näkee. joojoo, ketään ei saa kiusata, tiedetään. mutta kiva jos näistä on joillekkin apua ja siinä mielessä ihan hyvä.

  VastaaPoista
 88. sofia oot ihana ! <3 uskon että oot monelle tytölle esikuva. olet ihanan persoonallinen ja hieno ihminen :) moni haluaisi tuon kaltaisen hyvän ystävän.

  VastaaPoista
 89. Sillon kun teit sun ekan kiusaamisvideon ja mä katoin sen niin mietin että toi tyyppi on ihan huippu!(: Löysin sillon sun blogin ja luin sitä ja liityin lukijaks ja oikeesti mä vaan rakastan sun blogia!♥ ja vaikka on paljon tullu kommenttia että sun blogin taso olis laskenu niin ei mun mielestä! Tän videon katoin ihan mielesnkiinnosta ja heti kun rupesit puhuun tossa videolla asiaa niin mulla vaan kaikki padot murtu ja rupesin itkeen! Oot tosiaan (niin kun sanoin tossa eselläkin) tosi huippu(: Kiitos!♥

  www.kaisalifeis.blogspot.com ♥

  VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla