sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Blogin pitäminen

Moikka,

Kello on 0:17, ja mulla on kauhee hinku kirjottaa jostakin.. Päädyin, että kirjotan yleisesti blogin pitämisestä. Tästä postauksesta tuskin löytyy mitään punasta lankaa ja tekstiä on varmaan yhtä vaikea lukea kun ettisi neulaa heinäsuovasta. Kirjotan sitä mukaaan kun tekstiä tulee :)

Blogin pitäminen yleensä on hauskaa, rankkaa, haastavaa ja maailman parasta! Siis ainakin omasta mielestäni. Tässä tulikin mieleen, muistakaa lukea tekstiä "Kaikki on Sofian omaa mielipidettä" -näkökulmasta.
Kun alotin blogin pitämisen, en kooskaan olis uskonut, että blogillani tulee olemaan näin paljon lukijoita! Yhä jaksan päivitellä äidille, että "arvaa monta lukijaa mulla on?????" Tässä kohtaa äidiltä tulee syvä huokaus, ja "noooh?" sitten mä innoissani hihkasen: "yli 5000!!" Ei sillä, että äidin huokaisu olisi jotenkin tylsistynyt, tai että sitä ei kiinnosta mun blogi, se on enemmänkin semmonen "yritän lukea kirjaa, ja haluaisin keskittyä" -tyylinen huokaisu.
Äiti ja isä on tosi ylpeitä musta ja siitä mitä kaikkea oon tän blogin avulla saavuttanut :) Tai no, enhän mä nyt mitään kovin konkreettista, mutta paljon henkisiä asioita, jos käy järkeen? Oon muunmuassa auttanut ihmisiä pääsemään kiusaamisesta ylitse (edes jotenkin) ja oon piristänyt ihmisten päiviä, ja se onkin ehdottomasti mun suurin saavutus mitä koskaan voin tällä blogilla saavuttaa. Mitkään yhteistyökumppanit tai jos joskus tulevaisuudessa saan jonkin verran rahaa tästä ei tuu olemaan suurempia saavutuksia, kuin ne mitä oon jo saavuttanut. Mulla tosin ei edes ole suunnitelmissa tehdä tästä blogista semmosta työtä, josta saisin rahaa, vaan pyrin pitämään tämän harrastuksena arjen ohessa. Haluan pitää tän blogin omannäkösenä, ilman liikoja mainoksia tai turhia yhteistyökumppaneita, semmoisena mitä itse haluaisin lukea.


Blogi merkkaa mulle paljon. Se on päiväkirja mihin voin kirjottaa huolista ja murheista, mutta myös iloista ja hauskoista jutuista, enemmän tietty kirjotan niiistä! Täältä voi aina kysyä neuvoa, ja saankin usein hyviä vastauksia ongelmiini! Tänne voin jakaa oman pääkoppani vähäistä tietoa ja taitoa, sekä auttaa niin teitä!
Lukijat on myös tietty suuri osa blogia! Tuli tässä mieleen (sanoinhan, että punasta lankaa ei tosiaan löydy) että mua vähän ihmetyttää ne ihmiset, jotka sanoo, että "blogia pitää kirjottaa itselleen, ei lukijoille. Lukijat on vaan hyvä lisä blogiin" Öhmmm, ei ihan? Mä ainakin suurimmaksi osaksi kirjotan tätä blogia lukijoille, tietty itsellenikin! Mutta postauksiin ideat tulee usein teiltä, ja haluan kehittää tätä blogia teille mieluisaksi :) Totta kai, totta kai, pidän tämän blogin omannäköisenäni ja teen kumminkin ne asiat mitä itse haluan, mutta lukijat vaikuttaa omiin päätöksiini paljon. Toivottavasti joku ymmärsi mun taka-ajatuksen tässä!


Noh, nyt siihen vähän ikävempään asiaan. Eli onhan blogin kaikkien hyvien asioitten takana aina ne haittapuolet... Jos blogista tulee vähän suositumpi ja lukijakanta kasvaa, niin sen mukana tulee ne ihmiset, jotka ei oikein ole tyytyväisiä mihinkään ja purkaa sen sitten tonne kommenttiboksiin kaikenlaisena pashkan jauhantana. Tää onkin surullista, sillä se pelottaa monia blogin aloittelijoita. Kun alotin blogin, äiti jakso aina varottaa: "Muista sitten Sofia, että sinne nettiin mahtuu monenlaisia ihmisiä, ja ne pitää vaan jättää omaan arvoonsa". Se on ihan totta. Mäkin oon joutunut kohtamaan ties minkälaista paskapalautetta ja juoruja, mutta niitten yli pitää vaan astua ja jatkaa pää pystyssä :) Ne on yks niistä blogin haittapuolista, mutta niinhän sitä sanotaan, että sateenkaareen tarvitaan pieni sade.
Toinen blogin haittapuolista on se, että joskus käy niin, että bloggaajan ylle asetetaan semmonen leima joka on ja pysyy. Jos vähän teet jotain, mikä poikkeaa sun leimasta, (kuten mä joskus juon ja poltan tupakkaa) niin se on maailmanloppu ja ihmiskunta sekoaa! Mullehan ollaan hirveesti tultu sanomaan siitä, että oon alaikäinen ja en saa juoda ja oon huono esimerkki nuorille lukijoille. Tuskin oon ainoa, joka tän ikäsenä joskus juo tai polttaa. Miksei ihmiset mene saarnaaman heille(kkin)? Ei tässä maailmassa kukaan ole täydellinen.
Kannattaa myös blogin pitäjänä tottua siihen, että lukijoihin mahtuu aina pari semmosta jotka tietää sun elämästä kaiken ja antaa sulle hyviä neuvoja miten kannattaa elämää elää, ja mikä on oikein ja mikä väärin.


Noniin, liikaa puhuttu blogin pitämisen huonoista puolista, kun niitä hyviiä on kumminkin enemmän :) Haluaisin kertoa pari hyvää ohjenuoraa blogin alottajille. Mun mielestä on hyvä pitää koko ajan mielessä se, että jos blogin pitämisestä tulee pakkopullaa, pidä tauko! Blogin pitäminen ei tule koskaan olla vastentahtoista tai ikävää, vaa hauska harrastus/työ, mistä nauttii :) Muista myös, jos sulle tulee paljon huonoa palautetta (Huom! Osaa erottaa kritiikki ja huono palaute) niin sun ei tarvitse sietää semmosta. Ota vaikka anonyymikommentointimahdollisuus pois käytöstä. Se ei osoita, että olet heikko tai että annat periksi, vaan se on merkki siitä, että tiedät sun rajat ja mikä on sulle parasta :) Jos harkitset blogin aloittamista, suosittelen ehdottomasti! Blogi antaa paljon mahdollisuuksia ja se on ihana tapa purkaa itseään! Tsemppiä kaikille! :)

Huh, nyt on kyllä pakko mennä nukkumaan. Kello on 1:07 ja tänään on äitiepäivä! Muistakaa äitänne ja kaikille niille joilla ei ole äitiä syystä tai toisesta, paljon voimia ja rakkautta :)
Hyväää alkavaa viikkoa!


132 kommenttia:

 1. Toi on kyllä niin totta et miks pitää alkaa saarnaamaan esim just juomisesta koska joo jos on alaikänen ni se on laissa kiellettyy jnejne mut siis c'moon sä ootki vissii ainoo alaikänen joka juo tai polttaa :D ja siis ku ei tääl blogissakaa just oo ees mitää kuvii 'TÄS MÄ JA RÖÖKI & SIDUKKAHHHHhh <3' ni ööh..ja toi et pienemmät ottaa mallii ni ethän sä sille voi minkää, ja mun mielestä sä annat enemmän just sellast positiivista asennetta ku mitää tollast 'jee polttaminen ja juominen jee'

  VastaaPoista
 2. Tämä kaikki oli niin totta! Itse olen kirjoittanut nyt vähän yli puolivuotta blogia ja koko tämä aika on ollut aivan huippua aikaa, tämä on vain juuri sitä mistä tykkään. Halusin itseasiassa tarttua tähän että jotkut kirjoittavat blogia itselleen. Jos mietin itseäni niin minulla ei ole kauheasti lukijoita ja luulen että se on aika suuri tekijä siihen miksi ehkä enemmän kuvailisin että kirjoitan blogia itselleni, en lukijoille. Tottakai aina on ajatus että mitähän muut haluaisivat lukea. Olen huomannut että lukijoiden lisäännyttyä ajattelen yhä enemmän ja enemmän sitä että kirjoitan lukijoille, en vain itseäni varten.
  Lisäksi olen ehdottomasti samaa mieltä tuosta että blogin kirjoittaminen ei saa olla semmoista että pakkopullaa.

  En tiedä olenko joskus jo linkannut oman blogini sinulle, mutta mikäli en niin tässäpä se olisi. Käy kurkkaamassa mikäli kiinnostaa!:) http://mynofnofworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. EHEEEEEEI ku huviksee kirjotti et välil polttaa..

   Poista
 4. Moi Sofia!! Aloitin bloggaamisen eilen :) ja vaikuttaa tosi kivalta. Toivon että blogilleni tulisi lukijoita, ja että voisin saada myös autettu muita, jotka ovat samassa/pahemmassa tilanteessa kiusaamisen suhteen kuin minä. Totta kai ne ketä ei niin paljoa kiusata, niin voivat myös laittaa sähköpostia. AINA! Kiitos super ihanan blogisi olemassa olosta :)
  ps. Olen sama Ulla, joka laittoi sulle sähköpostia Keravalta tässä vähän aika sitten


  www.hevoshullun.blogspot.com
  toi blogi kertoo mun elämästä tallilla ja sen ulkopuolella. Yritän kirjoittaa tonne joka päivä :)

  VastaaPoista
 5. Ihmiset saarnaa sulle tossa alkoholista sen takia, koska blogi antaa susta kuvan, että oot kiltti tyttö. Ja kiltit tytöthän ei juo ;)

  Hyi tupakka, älä ees alota polttaa satunnaisesti, tosi vaikee päästä irti sit ku on jääny jo koukkuu ja rahaa menee hukkaa :/

  VastaaPoista
 6. Tää oli ihana postaus ! En oo kuukauteen kirjotellu omaan blogiini mut nyt tekis mieli kovasti lähtee kuvailee ja sitte kitjottelemaan hän sun postauksen jälkee :) oot paras <3 näin sut joskus sillo talvella ideaparkis, haha :D itekki oon isokokone ja kokenu kiusausta ala-asteella... Nyt yläasteella menee vähä paremmi :)

  VastaaPoista
 7. kiva teksti(;
  vaikutat (niin myös ootkin) tosi tunnollinen bloggaaja, etkä ota kommentteja ittees!
  mikä ois susta hyvä ikä alottaa blogin pitäminen?
  Kun onhan niitä 10 vuotiata bloggaajia aika paljon tai enemmän ne ehkä tekee videoita. mun mielestä se on vähän liian aikasta, mutta kullakin mielipiteet! :))

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus!! Itse aloitin bloggaamisen just eilen, ja yritän postailla joka päivä. Kirjoitan semmosta My Life blogia, joka kertoo mun elämästä tallilla ja sen ulkopuolella.

  T. Sama Ulla joka laittoi sulle sähköpostia Keravalta tässä jonkin aikaa sitten liittyen kiusaamiseen.

  ps. Yks syy miks tein blogin, oli Se että halusin olla muille Se, mikä Sä oot mulle. Eli esikuva :) sulla on Sofia Maailman Paras Blogi Ikinä <3

  VastaaPoista
 9. tosi kivasti kirjotettu ♥

  VastaaPoista
 10. Tupakan polttamista en ymmärrä, ja jos niin teet :S

  VastaaPoista
 11. Tälläisiä ehdottomasti enemmän! Osaat tosi hyvin kirjoittaa ja piristit mun päivää kertaheitolla :)

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus sofia!
  Hei voiks auttaa mua.mulla on ollu blogi/blogeja jo vuoden enkä oo kertonu porukoille.. palan halusta tehä videoita(innostuin niin sun videoista) mut miten kerron porukoille??!!?

  t.rosa

  VastaaPoista
 13. Hieno kirjoitus Sofia, asiaa joka sana. Ja ihania kukkasten kuvia , juuri tähän päivään sopivia :) -kivaa sunnuntaita Sulle kun heräilet :)

  VastaaPoista
 14. Oot ihana! ja upee teksti! :)

  VastaaPoista
 15. ihaana selkee postaus ja muutenkin kiva:)

  VastaaPoista
 16. Miten sofia oot mainostanut sun blogia tai miten lukijat on löytäny tiensä tänne? Oon pitäny kohta vuoden blogia, jonne kirjoitan päivittäi, mutta tuntuu, ettei kukaan oo löytäny sitä blogia ja muutama lukija ois kyll iha jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no siis aikamoni on varmaan löytänyt youtuben kautta?

   Poista
  2. YouTubesta saa niitä jos oikeesti tekee videoita jotka joita kiinnostaa, ja voi ilmottaa oman bloginsa blogilistoille,kommentoida toisten blogeihin ja laittamal viestin perään blogin osotteen tai laittamal se foorumeil :)


   www.aino-katariina.blogspot.com

   Poista
 17. Ihana Sofia ! Esittele joskus sun korut tai sormukset tee pian sd

  VastaaPoista
 18. Olipa pitkästä aikaa sisällöllinen postaus, ainakin minun mielestäni.

  Tuo tupakointi ja juomishomma on taas näitä asioita, mitä en itse sinänsä ymmärrä. Olen sinua useamman vuoden vanhempi ja muutaman varoituksen sanan haluaisin antaa aiheesta sen koommin tuomitsematta. Liian monta kertaa olen nähnyt tapahtuvan niin, että ystäväni on ensin "polttanut vain humalassa", sitten se on vaihtunut siihen, että "poltan vain silloin tällöin" ja kohta se menee siihen "poltan päivittäin". Se on karu kierre kun se lähtee. Suosittelen jättämään tupakoinnin kokonaan pois. Tiedän useita tupakoitsijoita, jotka sanovat, että ei siinä ole mitään järkeä, mutta heillä ei vaan mielenlujuus riitä lopettamaan. Se on melko surullista. Tupakointi on pelkkään rahan tuhlausta, ei mitään muuta. Eikä tupakkaan kannata koskea siitä syystä, että kaveritkin polttaa. Kaverini ovat usein tarjonneet, aina olen kieltäytynyt ja nykyään he tietävät jo, että minun läheisyydessä ei polteta eikä minulle tarvitse tarjota. He kunnioittavat päätöstäni olla tupakoimatta. Eräs ystäväni vastikään pudotti useamman kilon painoa ja ihmettelin, että mikä on hänen salaisuutensa. Hän kertoi käyvänsä muutaman kerran viikossa salilla. Hieman epäilin, mutta sitten tajusin, että hän on aloittanut tupakoinnin. Tottakai se paino putoaa, kun ei ole nälkä. Sitten kun hän mahdollisesti tupakoinnin joskus lopettaa, tulee kilot melko varmasti takaisin.

  Juominen nyt tuntuu kuuluvan yleiseen teini-iän hölmöilyyn. Itsekin teininä 2-3 kertaa join itseni hirveään humalaan ja kärsin seuraavana päivänä jumalattomasta krapulasta. Totesin, että ei ole sen arvoista ja että onhan minulla täysi-ikäisenä aikaa juoda juuri sen verran mitä lystää. Täten jätin teini-iän hölmöilyt siihen ja keskityin opiskeluun. Täysi-ikäisyyden saavutettuani ei alkoholi maistunut silloinkaan, nykyään juon 2-3krt vuodessa. Humalanhakuista touhua se ei ole vieläkään, sillä huono olohan siitä vain tulee. Rahaa hukkaan jälleen kerran. Monet eurot olen säästänyt, kun en juo sen koommin enkä polta laisinkaan. Opiskelijakaverini painivat sen kanssa, miten rahat riittää kuukaudelle, mutta onneksi itselläni ei sellaisia huolia ole kun en kuluta 200 euroa /kk baariin. Saatan tietty baarissa käydä tanssimassa, mutta myös selvinpäin voi pitää hauskaa :)

  Noh, tällainen kukkahattutäti tällä kertaa. Juo niin paljon kun lystää, mutta jätä se tupakka pois, edes niiltä yksittäisiltä kerroilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä!! toi viimene lause osu asian ytimeen, tupakka kandee jättää pois :)

   Poista
  2. Tässä oli hyvä teksti! Samaa mieltä noitten päihteiden käytön suhteen :)

   Poista
 19. Wow ihana postaus! :) Oot toi sympaattinen ja ihana ihminen. <3 Pidän sun blogista ja videoistas tosi paljon :) Tuli vaa yllätyksenä se että sä poltat tupakkaa :0 totta kai saat ite päättää mitä teet ja näin. Mutta älä pilaa elämääs sillä !!! :(

  VastaaPoista
 20. toi oli tosi hienosti kerrottu<3 oot ihan paras

  VastaaPoista
 21. Rakastan tämmösii yöllisii luovii kirjotuksii, kun itsekin niitä väsäilen toisinaan! Oon lukenu sun blogii kohta vuoden verran ja olet ainakin minua usein piristänyt (: mun mielestä kenenkään ei syytä tulla valistaan sulle miten elät elämääs tai kyttään sun tekemisii, koska kukaan ei todellakaan ole täydellinen. Kiitos Sofia ku jaksat olla aina niin ihana!

  VastaaPoista
 22. jee, sun teksti piristi mun päivää :)

  VastaaPoista
 23. Mun mielestä sulle sopii paremmin tollaset vaaleemmat hiukset, kun noita aikaisempia videoita kattoo :-) Hienot on kyllä nuo nykysetki ja nätti oot !

  <3

  VastaaPoista
 24. Asiaa! Sä oot kyl niin monelle nuorelle esikuva! Mutt sitä mä en ois uskonu et poltat (jos ees poltat) oot kyllä niiiiiin ihana!(;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikuva kun alaikäsenä polttaa ja juo?:) nojoo mitevaa

   Poista
  2. siis voih eih. kaikkihan, jotka juovat ja polttavat ovat huonoja ihmisiä automaattisesti, kyllä, näin on.
   ei noi kaks asiaa sulje mitenkään pois, aika naurettava luulla edes niin. mun mielestä ainakin esikuvat on esikuvia luonteen perusteella, ei sen juoko tai polttaako (tänä vuonna 17 vuotta täyttävä) 16-vuotiaana satunnaisesti. eikä esikuvien kaikkia tekoja/ajatuksia/mitä vaan ole tarkotus "matkia", joten siinäkään suhteessa ei pitäisi olla mitään inistävää.

   mä ainakin pidän sofiaa tietynlaisena esikuvana mulle, koska oon saanu siltä niin paljon vinkkejä ihan perus elämään. oon tullu sofian ansiosta paljon itsevarmemmaks, itsetunto on noussu, oon saanu selvitettyä mun ajatukset mua kohtaan tapahtuneesta kiusaamisesta, josta on kulunu kahdeksan vuotta aikaa jne. sofian luonne on ihailtava, sofian tapa ajatella asioita on kadehdittava, se on positiivinen ja iloinen ihminen, joka ajattelee hyvää. siinä se on se esikuva.

   kaikilla meillä on omat paheemme, kukaan, edes kenenkään esikuva, ei ole täydellinen, eikä kenenkään kuulukaan olla. virheet ja paheet on inmillisiä. oikeestaan vois sanoa, että epätäydellisyys on täydellisyyttä, vaikka se onkin ristiriidassa keskenään.
   kuitenki pointti on se, ettei alaikäisen (silti kypsän ja fiksun) juominen ja polttaminen ole mikään maailman kamalin asia, ja siitä huolimatta voi olla ihan hyvä esikuva.

   [x] avautuminen

   Poista
  3. Hola!
   Minä, Christa, tunnettu kikestä (hämeenlinnan kirkkopuisto) aina rööki huulessa ja alkoholia mukana. Silti mä olen mun pikkusiskolle esikuva niinkuin parille ystävällenikin (he ovat sanoneet näin) sekä oon varmaan monille muillekin.
   Mua on koulukiusattu, mua on vihattu ja vihataan edelleen. Mä poltan ja juon säännöllisesti. Yhtä asiaa EI KUKAAN voi kieltää, nimittäin et mä olisin huono ihminen. Totta kai mä olen aukonut päätäni, vittuillut ja jopa kiusannut. Mikä saattaa erottaa mut monista muista kiusaajista ja edellämainituista on se, että mä olen oikeasti katunut ja pyytänyt henk.koht. heiltä anteeksi ilman mitään opettajien puuttumisia.
   Juominen/polttaminen ei tee musta huonoo ihmistä, sillä mä olen hyvä ihminen niillekin, jotka on ollut vittumaisia mulle. Mä olen hyvä esimerkki ihmisestä, jonka isä on ollut narkkari&kuollut, jonka äidillä on mielenterveysongelmia ja ollut alkoholisti, jonka isäpuoli on rikollinen ja oon ollu kiusattu, niin kaikesta tästä huolimatta mä olen kaidalla tiellä, en harjoita rikollisuutta, mulla on tavote päästä ulkomaille oikikseen ja kun mua nuoremmat kaverit pyytää multa tupakkaa tai jämiä (ellen tiedä että ne on polttanu jo vuosia), niin mä kieltäydyn. Alkoholeistani en anna ihmisille, joilla tiedän olevan sairauksia joihin alkoholi vaikuttaa tai ei oo ennen oikein juonu saatika itseäni nuoremmille. Vain siksi, että olen vastuullinen.
   Mä voin sanoa, että se mikä on tehny musta joillekin esikuvan on se, että oon selviytyjä. Mä nousen aina yhä uudelleen ja uudelleen siitä paskasta mitä kulloinki olen saanut niskaan. Miksei siis Sofia voisi olla vielä SATUNNAISELLA juomisella&polttamisella? Hän ei pakota, kehota tai mitään muutakaan muita koskemaan alkoholiin. Mäkin sanon ihmisille, usein et "vaikka mä teen näin, älä sä tee perässä. kun sä kerran joudut siihen kierteeseen, se saattaa viedä sut mukanaan".
   Mä oon ylpeä Sofiasta, kolmen vuoden rinnakkaisluokalla olemisesta ja Sofian positiivisesta elämäntavasta sekä siitä, miten se kaikesta huolimatta, kuinka oonkin sen vastakohta, se moikkailee&hymyilee mut nähdessään, puhuu aina mukavasti ja ottaa avosylin vastaan. Se on hyvä esikuva kaikille.

   ~ en väitä että olisin täydellinen esikuva, mutta menneisyyttäni miettien, mä olen hyvä esikuva ja esimerkki sellaisesta ihmisestä sellaisille ihmisille joita elämä on kohdellu kaltoin ja oma kiinnostus on ollut huonoa elämää kohtaan, niin että on ollut jopa itsemurhan partaalla, sä kykenet selviytymään ja sä oot hyvä ihminen, eikä sun perhees/sukus tekojen pitäis vaikuttaa ihmisten suhun kohdistavaan huomioon millään. SÄ olet yksilö ja teet omat valintas. Tyhmänä menet sellaiselle tielle josta et itse nauti.

   - Christa, http://christaslifestyle.blogspot.fi/

   Poista
 25. satuin kattelee sun videoita youtubesta ja sen kautta päädyin tänne. oot aivan mahtava persoona! sun videot ja sä jäit mun mieleen posiviitisesti:) olet ihana <3

  VastaaPoista
 26. oot sanonu ettet polta?

  VastaaPoista
 27. Moi!
  Sofia oot tosi kaunis muuten! Ja hyvä teksti, mut poltaks sä? :O Siis ees joskus, en oo tienny.

  VastaaPoista
 28. hahhah, oot varmaan ollut väsynyt tätä kirjottaessa, meinaan itellä pisti pari kirjoitusvirhettä silmään? :D ei siis tosiaan pahalla, hassua vaan huomata miten väsymys voi näkyä eri asioissa.. mutta ihan asiaa kirjottelet! :)

  VastaaPoista
 29. Sofia jos luet näitä kommentteja, voitko kertoa mikä biisi on sun kiusaaminen-videossa (http://www.youtube.com/watch?v=a1horAu4WQs) kohdasta 10:14 alkaen?

  VastaaPoista
 30. Kiitos ihan tosi paljon tuosta tekstistä, se oli täynnä asiaa ja sitä oli kiva lukea vaikka en yleensä jaksa noin pitkiä tekstejä lukea (hihi)! Ihanaa kun jaksat kirjoittaa niiiiiiin ihania tekstejä:)

  VastaaPoista
 31. Asiapuhetta,asiamuija! Tollasia pitäis olla enemmän !!!

  VastaaPoista
 32. ihana teksti (:
  mut pakko sanoo tohon anonyymi juttuun, että MUN mielestä jos bloggaajalla on että anonyymit ei voi kirjottaa nii merkkaa sitä että se bloggaaja ei kestä kritiikkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riippuu tilanteesta. jos tulee oikeasti rakentavaa kritiikkiä aiheesta niin joo, mut jos kommentit on luokkaa "ruma läski huora laihduta norsu" niin todellakaan ei.

   Poista
 33. Hyvin kirjotit aiheesta :) Mulle bloggaus on nimenomaan harrastus ja nautin siitä. Se on osa mun elämää. Mietin yleensä jo valmiiksi millasen postauksen tuun tekemään jos on tapahtunu jotain ikimuistosta. Ja nimenomaan, jos se alkaa tuntua sellaselta ''miks oon luvannu kirjottaa postauksen, ei huvita yhtään'' niin voi pitää taukoa, ja itse saa päättää minkä pituista taukoa :) jos se tuntuu tolta aina, ei bloggaaminen selvästikkään oo se oma juttu, vaikka haluais että se olis. Saan kans jonkuverran paska palautetta niskaan, mutta ajattelen, et ne on mulle kateellisia/niillä on huono itsetunto ja ne purkaa sitä muhun. En jaksa välittää, ilkeiden anonyymien kanssa meen ''toisesta korvasta sisään, toisesta ulos'' periaatteella, koska en tiedä mitään säälittävämpää kun tulla haukkumaan blogin kirjottajan meikkaustaitoja, painoa, ulkonäköä, elämäntyyliä tai mitä tahansa nimettömänä.

  VastaaPoista
 34. tietääkö sun vanhemmat että juot ja poltat välillä? :)kyl ittekki juon joskus ja poltan mut se vaa pitää kokee nuorena (ite oon sitä mieltä):D

  VastaaPoista
 35. Greate pieces. Kеep wгiting such κind of infoгmation on youг blog.
  Іm really imрrеssed by уour ѕite.

  Hello there, You've done an excellent job. I'll definitеly digg it and
  in mу view suggeѕt to my friendѕ.

  I'm sure they will be benefited from this site.

  Here is my web site: moodlesocial.com

  VastaaPoista
 36. Kiitos noista vinkeistä ja kaikki mitä kerroit on oonneksi totta. Oot tosi hyvä bloggaan j! Onneksi hyväksyr asiat semmosina ku ne oon oon kuulluun jonkun sanovan etttä ihmiset pakenevat usein huonoja asioita tai esim. vihouttelevat kun tulee talvi. Silloin pitäis vaa antaa asuoitten olla semmosina kun nevon koska niitä ei vpi muutta. Toi ei olllu mikään ohje sitten. Olet mun ehdoton åempi blogaaja

  VastaaPoista
 37. Oi ihana teksti:) Ihanaa loppukevättä sulle, Sofia!

  VastaaPoista
 38. Tää oli tosi kiva postaus :) Sun blogi on mun mielestä aivan loistava!
  Oon itse ajatellut alottaa kirjottamaan blogia, mutta en oikeen oo varma siitä. Oon aika nuori, 12-vuotias, täytän 13. Musta tuntuu että siltä että jotkut ajattelis sillain että "ai tää on jonkun 12-vuotiaan pikkulapsen blogi" , jos alottaisin bloggaamisen..
  En nyt tiiä, alottaisinko vai enkö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 12 vuotiashan on pikkulapsi :D mutta alota vaa

   Poista
 39. Mooi! =) kiva postaus taas kerran, mulla tuli mieleen, että voisitko tehdä jonkinnäköisen vaatekaapin sisältö postauksen, tai sitten top 10 lemppari vaatteet tms saman tyylistä? =)
  t: heidi

  VastaaPoista
 40. Mulla on ollu jo tosi monta blogia ja kaikki oon poistanut kun niihin ei oo tullu muuta kummenttia ku et "oot huono kuvaamaan" tai "oot nolo" ni ei sellast blogii oo oikee kiva pitää :/ oisko neuvoi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tossa postauksessa tuli aika lailla ne kaikki neuvot mitä voin antaa :) ota anoilta kommentointimahdollisuus pois, tai sitten et vaaan välitä niistä ja jätät ne omaan arvoos :)

   Poista
 41. siinähä oli tarinaa kerrakseen ;) mut hyvä aihe!! kiva postaus :):):)

  VastaaPoista
 42. Jesjes hyvä sofia!:) Tuli tosta juomisesta ja polttamisesta vaan mieleen että kyllähän lähes kaikki nuoret, varsinkin sitte ku lukio alkaa, käy kaikenmoisissa bileissä yms ja porukka juo ja juhlii. Tottakai, se kuuluu nuoren elämään ja itsekkin tätä harrastan. Olishan se vähän idioottiakin jos ekan kerran jois ittensä känniin kun täyttää sen maagisen 18-vuotta ja menee ekaa kertaa baariin. Huonostihan siinä käy jos ei yhtään tiiä millasta on kun on kännissä ja kui paljo kestää alkoholia. Mut sit se TUPAKKA. Miksi, miksi, miksi? Ensinnäkään se ei ole kovinkaa viehättävää, ei toki sillä että humalassa örveltäminen olisi, mutsiis sehän pilaa keuhkot yms. Kuntoki siinä huononee et jos esim sinä tai kuka tahansa muu laihduttaa aikoo ni onko se tupakka sitte hirveen hyvä vaihtoehto? Toki se vie ruokahalun... Kaiken lisäks tupakoivan ihmisen kaa on inhottava nuolla! Ei mulla muuta, adios!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mitenkä niin käy huonosti jos ei ole koskenut alkoholiin ennen täysikäisyyttä? Itse nyt 23v enkä koe että pulloon olisi tarvinnut tarttua yhtään aiemmin kuin 18v.

   Poista
  2. miten ihmiset sai tosta mun postauksesa semmosen kuvan että oon humalassa örveltävä känniteini joka polttaa askin päivässä?

   Poista
  3. Itseasiassa mun sisko laihdutti nimenomaan tupakan avulla.. sehän vie nälän tunteen yms pois niin siinähän lähti sitte yli 10kg.. En sitte tiiä oliko jotenkin "masentunut" ylipainoonsa että päätti aloittaa tupakoinnin.. Ja itsekin otan välillä pari vitutustupakkaa, eikä se nyt niin epänormaalia ole, ainakaan hml tai tki.. olen puhunut 8)

   Poista
 43. miten voi olla mahdollist et sul on enemmän lukijoit ku lifeofsiljalla ? :oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaa-a, blogit on erilaisia ja niiden vertailu on ihan typerää :)

   Poista
  2. Sinä oot tyhmä sofia...

   Poista
  3. "Sinä oot tyhmä sofia..." Ööö... Mitäs helvettiä toi tarkotti?! :D

   Poista
 44. Oli tooosi mukava lukea tuota, osasit niin ihanasti "ilmaista" nuo asiat! :) http://mysunistoolowinmylife.blogspot.fi :)

  Ootan innolla seuraavaa videota/tekstipostausta! :)

  VastaaPoista
 45. Kiva blogilöytö, jäin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 46. Älä ala polttaa tai juomaa oot ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmh koska sofian ihanuushan katoaa noiden myötä =)
   ei kun hei, eihän se niin menekään...

   Poista
  2. samaa mieltä ekan anon kanssa! ei se meidän asia oo jos teet niin koska mooni muukin juo ja polttaa vielä enemmän ku sinä. mut älä ikinä sano että poltat vaan harvoin/kännissä, sä loppu peleissä poltat vakituisesti ja sitten sua parin vuoden päästä vituttaa että halusit olla cool ja rupesit polttamaan :(

   Poista
  3. ei ei ja ei............................

   Poista
 47. Sofia, älä aloita polttamista. Ohan oman hyvinvointis kannalta. Tiiän et halut näyttää kauniilta ja frheesiltä, haluut tuoksua hyvälle, haluat pitää hampaat valkosina, haluat pitää hiukset ja kynnet kunnossa, yms. Miks sitten poltat? Ees joskus?! Varmasti myös haluat menestyä koulussa, älä sitten polta koska sekin vaikutta aivoihin. Et varmastikkaan halua kuolla tukehtumalla, niinkuin valitettavasti joillekkin tupakan polttajille käy, etkä käheyttää sitten ääntäs.

  Pyydän sua Sofia miettimään kaks kertaa, ennenkuin alotat oikeesti ton paskan, suoraan sanottuna. Vaikka kaverot polttais, ei sun oo pakko.
  Mieti koko elämääs ,mieti kaikkee paskaa mitä tupakka tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä aijokkaan alottaa! ihan oikeesti nyt, mä en polta vakituisesti nyt enkä koskaan! se yks tupakka kahessa kuukaudessa ei tee musta mitään aivokuollutta idioottia..
   mieti sinä ensin kun valistat ihmistä joka ei polta, mene valistamaan niitä nuoria jotka polttaa vakituisesti.
   (tarkotus ei ole olla ilkeä, turhauttaa vaan)

   Poista
 48. Taisit masentaa aika monen lukian mielen, tolla tupakka jutulla :(

  VastaaPoista
 49. totta, mut ehkä osa ihmisistä koittaa puuttua tohon sun juomiseen ja polttamiseen, koska ei haluu et sulle käy mitään :) sori tää kuullostaa et oisit joku alkoholisti, mut en tarkota sitä... :/ mutta siis tupakka ja alkoholi ei oo yhtään hyviä juttuja ja ne pilaa sun keuhkoja ja aivoja, ehkä sen takia osa ihmisistä ei suhtaudu siihen niin hyvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tän kommentin perusteella vois sanoo et sä oot alkoholin suurkäyttäjä

   Poista
  2. jooh.......... mä tosissaan juon sen kerran kuukaudessa tai kahessa, sama polttamisen kanssa (jos sitäkään) niin en usko että mulle käy nyt mitään kauheen vakavaa..

   Poista
 50. Taas ihana postaus :) Tosta juomis ja polttamis jutusta vaan sen verran, että kuinka usein oot n. polttanu ja miltä se tuntuu ekalla keralla :D
  Oot paras XOXO ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä polta vakituisesti, ihmsiet on nyt saanut ihan väärän kuvan! en polta melkein ikinä, ehkä yhen joskus kuukaudessa tai kahessa, jos sitäkään!

   Poista
 51. Mun mielestä olis kiva jos laittasit tänne mainoksia. Ei mua ainakaan haittaa mainokset muiden blogeissa. Olis kiva jos sä saisit palkkaa siitä et kirjottelet meille kivoja postauksia. Mainokset saa muutenkin blogin näyttämään kivalta tai siitä tulee heti paljon elävämmän näköinen (niinku esim. Emmin blogissa). Tietty kannattaa pitää blogi just semmosena oman näkösenä tai semmosena ku ite tykkää. :) ois kiva tulla moikkaamaan sua joskus. Mut asun Porissa ni tuskin tänne asti tuut ikinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta kai laitan mainoksia, jos ne on itsenikin mielestä kiinnostavia ja semmosia mitä kannatan :> muttaa mie harkitsen tarkkaaan ennen kuin laitan ;)
   meillä on kesämökki porissa, niin saatetan hyvinkin nähdä kesällä! :)

   Poista
 52. Tosi hienosti kirjotettu postaus!Tulisko kohta taas sun ja Emmin yhteistä kysymyspostausta? (:

  VastaaPoista
 53. Sulla on kyl maailman paras asenne tähän bloggaamiseen! :D ja ps. mua ärsyttää toi ku just bloggaajia tms. syytetään huonon esimerkin antamisesta, koska ihan kui lapset ja nuoret ei koulussa ja kaikkialla muuallakin kuulis ja näkis miten jotkut luokkakaverit vetää röökiä tai puhuu siitä et miten oli niin kännissä viikonloppuna. :D ehkä ne lukijat tulee kuitenki sun blogiin lukee sun kuulumisista ja muusta eikä sillai 'meenpäs nyt kaivelemaan jostain blogista onks sofia polttanu' tai jtn :DD

  VastaaPoista
 54. oli mukavaa luettavaa :) mut ei ala ikäne sais polttaa tai juoda alkoholia..mistä ees saat hommattuu tupakat ja alkoholit

  VastaaPoista
 55. IHMISET, EI SE HAITTTAA JOS SILLON TÄLLÖN JUO JA VAIN SILLON POLTTAA? :D itekki juon ehkä 1-2 kertaa kuukaudessa ja silloin vähän poltan. Olen Sofian ikäinen ja se on aaaivan normaalia eikä se tee ihmisestä yhtään huonompaaaaaaa

  VastaaPoista
 56. ootko menossa isoseks johonkin rippileirille?

  VastaaPoista
 57. Kaikki varmaan luulee et sofia on joku enkeli :o ja eihän siinä sinänsä mitään pahaa ole et sofia juo joskus ! :D

  VastaaPoista
 58. Blogia tulisi kirjoittaa itselleen, ei muille..,
  Blogisi alkuaikoina vannotit, että blogi on vain sua itseäsi varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin olin tänne tulossa kirjoittamaan.

   Poista
  2. alotin blogin kaksi vuotta sitten? ajat muuttuu, niinkun ihmisetkin.
   veikkaan, että se on blogin pitäjän päätös kelle sitä blogia kirjottaa :)

   Poista
 59. Sulla oli keskiviikkona nimpparit? Onnea!♥

  VastaaPoista
 60. Heippa Sofia! :)

  Sulla on ihan mahtava blogi ja olen sitä seuraillut jo jonkin aikaa! Vaikka olet jonkin verran nuorempi kun minä, olet ikäisekses tosi kypsä ja aikuismainen! Sulla on hyvät ja vahvat mielipiteet eri asioihin, jatka samaan malliin, äläkä välitä noiden anonyymien jutuista..! :)

  Blogisi kiinnostaa minua siksi, että se ei ainoastaan painotu muotiin tms, vaan teet paljon asioita ns. arkisista ja "tavallisista" asioista, ilman että sun pitää esittee mtn. :) Jees!

  VastaaPoista
 61. Voisitko tedä videon


  VastaaPoista
 62. Ai nytsä myönnät et poltat sillon tällön? Ihan vasta väitit kivenkovaa ettet ole koskaan edes maistanut röökii. =DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä olet:D

   Poista
  2. eiköhän sofia itse tiedä mitä on kertonut ja mitä ei..

   Poista
  3. eikä se oo teidän ongelma jos sofia polttaa. jos sofia polttaa ni se on sen oma ongelma ei kenenkään muun.

   Poista
 63. Hei, vaikutat tosi kivalta tytöltä. En oo viel ehtiny kahlana koko blogiasi läpi,mutta vaikuttaa tosi kivalta. :)
  Ite oo just hiljan alotellu bloggaaja ja puhut kyllä iha asiaa, meitä ihmisii on moneen veneeseen. :)
  Käy kurkkaas ja liity lukiaksi jos kiinostaa:

  http://hattarapilvi98.blogger.com

  VastaaPoista
 64. Vaikka kirjotit just että saat tämmöstä kommenttia ihan takuulla, vähän siihen malliin, että "kukkuu, ihmiset?" nii silti täällä on nyt miljoona kommenttia "juoksää ja poltäksää mitäkamalaa??????? :OOOO". Siis mitä? :---D


  Mutta juu, ei se munkaan mielestä oo mitenkään fiksua hommaa, mut turha siitä varmaan on sulle valittaa, koska en usko että sun iässäsi oot silleen "Hmm, kaikki valittaa. No enpäs teekään sitä enään.", koska sun elämäshän se on joka tapauksessa. Ja kyllä mä ymmärrän, että ihmiset haluaa auttaa sua, et pääsisit pois semmosesta, mut ihankun tommonen valittaminen auttais. c:

  Toivottavasti sait mun ajatuksista jotenkin kiinni, koska nää mun mielipiteet on jokseenkin ristiriitasia. 3:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihmiset saa tän jutun kuulostamaan siltä kun olisin joku alkoholisti ja polttaisin joka päivä askin päivässä...

   Poista
 65. ööö eiks koeviikot oo jo menny lukioiski et eikö muka oo aikaa tehä postauksia???????????????? jaku kouluki loppuu pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori mut ei meillä ainakaa :D et en sit tiijä missä lukios oot...

   Poista
  2. Koeviikko loppuu lukioissa ehkä siinä tokavikana päivänä? Itellä oli torstaina koe ja perjantaina oli viiminen päivä jolloi saatii kaikki kokeet takas ja eipä muuta. Että et vissii ite oo lukiossa, päättelisin.....

   Poista
 66. Voi luoja! Oikeesti tiedätkö, että saat joidenkin ihmisten päivän paremmaksi, kun teet postausta??!! Ja nyt et oo tehny yli viikkoon postausta ja toi viime postauskin oli joku paska... -,- vitu läski oikeesti tee jo postaus!!

  VastaaPoista
 67. voi herrajestas teijän kanssa !
  niinku sofia olis ainoo nuori joka juo tai polttaa, ei se siihen yhteen tupakkaan tai muutamaan siideriin tai johki kuole eikä muutu mikskään ! miettikää niitä muita nuoria jotka käy juomassa joka viikonloppu ja pyhä kun on vaa vapaata, ja niitä jotka koulussa ihan joka välkällä sen tupakan käy polttamassa, siinä ei oo mitään hienoo, mut kai nyt jokainen saa pitää ees hieman hauskaa kavereiden kanssa ja nauttia ne alkoholit mitkä nyt nauttiikaan se ei varmaan teijän kenenkään elämänloppu ole. Sofia kuitenkin täyttää kohta jo 17 ja on sen verran vanha et tietää mikä sille ittelle on parhaaks ! antakaa muitten pitää hauskaa omalla tavallaan, ja sofia nauti nuoresta elämästäs nyt vielä kunnolla, kun vielä siihen pystyt ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Ärsyttää, ku pitää kommentoida anonyyminä, mut ei oo omaa profiilii.
   Jos oikeesti ihmisiä yhtään kiinnostaa, ni antakaa olla. Te ette päätä, mitä muut ihmiset tekee.

   Poista
 68. Ja muo vituttaa iha järkysti ku et voi hyväksyy kommentteja! Vaikka sanoo vain mielipiteensä niin ei, et voi koska et kestä kritiikkiä! Oikeesti tiedän ettet hyväksy tätäkään mut ainakin sä näet tän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no, kyllähän hyväksy...

   Poista
 69. voi kun on ihanaa kun postaat niin paljon!

  VastaaPoista
 70. Heimitävoisin tehä sille että oon tosi ujo uusien tuttavuuksien kanssa ja sitten kaikki aattelee et oon sellanen seinii pitkin kävelevä hiiri mut sit jos tunnen sen ni mun ujous katoo kokonaan ni en oikee ikinä osaa tutustuu keihinkää ihmisii...?:):)

  VastaaPoista
 71. Tää oli ihan mahtava,muutenki oot niin ihana ja aito!! Se on hyvä että sä osaat jättää lapselliset anonyymit omalle tasolleen! Mulla ois semmonen kysymys että mistä ne kaks lamppuu on jotka on siinä sun "meikkipeilin" yläpuolella?? Ja muistatko hintaa?? Kiitos etukäteen ja ihanaa kesää <3<3<3

  VastaaPoista
 72. pakko jättää kommentti. täytän ensi kuussa 23, eli olen suhun verrattuna jo eläkeiässä, mutta oon silti täysin koukussa sun blogiin. oot ihastuttava tyttö! jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
 73. Oon täsä venannut sitten siittä lähtien uutta videota, kun edellisen teit tubeen. Pelkään, että lopetat videoiden tekemisen youtubeen. En kutsuisi laiminlyönniksi tai miksikään sen kaltaiseksi, vaan kuten sinä stressaat ihmisten reaktioista videointisi keskeytykseen, me stressaamme kauanko vielä niitä teet. Toivottavasti vielä jaksat jatkaa! =) Voimia sinne ja videoit kun siltä tuntuu, tai et tee videota ollenkaan koska haluan jatkossakin katsella niitä ja jotta voisimmekin niin tekijällä tarttee olla kaikki reilassa. (:

  VastaaPoista
 74. Mikä ihmisiä vaivaa noiden elämäntapavalistusten kanssa? Sofia, oot oikeesti ihan järkevä ihminen ja uskon et osaat pitää itelläs rodin. Valtaosa nuorista on alkoholisteja, menkää kiitos paasaamaan niille. Itse aloitin tupakoinnin vakituisesti n.13 vuotiaana, joten ihmiset valoja päälle. Miten joku voikin olla niin lapsellinen, ettei ymmärrä että jokaisella ihmisellä on aivot ja jokainen normaali ihminen tietää kyllä itse mitä tekee, ei kenenkään tarvitse toimia toisen aivoina. Hävetkää saarnaajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En häpeä sitten pätkääkään.

   Poista
 75. YRITTÄKÄÄ JO YMMÄRTÄÄ, ETTÄ SOFIA EI POLTA PÄIVITTÄIN!! JOS SOFIA EHKÄ SEN YHDEN KERRAN KUUKAUDESSA POLTTAA NIIN EI OO MIKÄÄN SYY TULLA HAUKKUMAAN TÄNNE SOFIAA VAIKKA MILLÄ NIMITYKSILLÄ!! HERÄTKÄÄ ELOON!!
  OOT SOFIA IHANA JA MUN ESIKUVA<3

  VastaaPoista
 76. tässä mun blogi, käy ihmees kattomas ; http://feelthismoment-miia.blogspot.fi/

  sulla sofia on tosi ihana blogi, tykkään (: kirjotat niin paljon tekstiä, mitä on kiva lukea, kvuat on ihania (ja sä oot nätti) ja videoita ootan kaikkein eniten aina ! :)

  VastaaPoista
 77. Voi härreguud. En haluaisi nyt sotkeentua tähän, mutta pakko sanoa että älkää tuomitko ihmisiä muutaman kerran takia. En todellakaan saanut tästä tekstistä kuvaa, että Sofia olisi joko alkoholisti tai ketjupolttaja. :D En itsekään kannata tupakanpolttamista, mutta en tuomitse sitä/ihmisiä jotka polttavat. Joten siis, kasvakaa henkisesti ja miettikää niitä kommenttejanne. Varsinkin te jotkut, jotka haukuitte Sofiaa tuolla aikaisemmissa kommenteissa. Sofia, älä välitä noista haukkujista ja/tai aiheen suurentelijoista, haluavat vain saada skandaalia aikaan, ja sitähän ei tule jos olet kuin et huomaisikaan noita haukkumisia yms. Kiitos ihanasta blogista, tätä on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
 78. ette oo oikeesti ihmiset tosissane :DDDD se ei oo niin kamala et lukioikänen polttaa tai juo pari kertaa kuukaudessa. toi on niin naurettavaa et jotkut äidin kullanmurut tulee tänne sanomaan että et saa tehdä noin. ei oo todellista oikeesti ! miettikää nyt vähän. se on sofian oma elämä ja se tekee sillä mitä haluaa. ja se että vaikka sofia polttais vaikka kaks askii päivässä ja jois seitsemän päivää viikosta, ei muuta sofian luonnetta ja mukavuutta mihinkään. :Ddd

  VastaaPoista
 79. En tuomitse ja on todellakin aivan oma asia jos tekee tälläsii 'normaalei' nuorten juttuja. Normaaliahan se ei siinä meilessä ole että ikäraja alkoholin ja tupakan ostoon on 18; niin kun varmaan kaikki tietääkin.
  Mutta toisaalta; Sofia ei aivan voi tituuleerata itseään 'tavalliseksi' nuoreksi tytöksi; hänen bloginsa toimii jopa roolimallin tavoin joillekin ja pakko kyllä sanoa että blogista kuin blogista, joiden kirjottajat ovat alaikäisiä ja blogista luetaan juomingeista ja katsotaan random tölkkivuoria ja goldencappullojen kuvia, ei kovinkaan hyvä fiilis tule. Varsinkaan roolimalli mielessä: kysehän ei ole siitä että Sofia 'ei koskaan arvannut blogin suosiota' vaan että se vain on saavuttanut kyseisen maineen; siinä mielessä blogi muuttuu ja niin pitäisi siis miettiä yhä enemmän mitä oikeasti olisi vielä 'järkevää' jakaa: varsinkni jos blogillaan tahtoo muita ilahduttaa. Ja tokihan kaikki tekee ensisijaisesti blogii itelleen vaikka kuinka sitä haluaakin muokata lukijoilleen mieluisaksi. Ajat tosiaan muuttuu kuten varmasti kaikki tietää, eikä blogi oo sama kun alussa: teksti kehittyy ja elämänkatsomus muun elämän myötä. Jos harmittaa että koko ajan puututaan juomiseen yms: lakkaa blogissa selittämästä erikseen illanvietoista; haters gonna hate ja tulevat spekuloimaan, oot sellasen yläpuolella. Mutta samalla vaikka kuinka on oma blogi ja oma elämä: ne tölkkikuvat tosiaan voisi jättää (vaikken edes ole varma on ko juuri sinulla sellaisia ollut). Muuten on suorastaan oikeutettua että nuoret viettää elämää kuten muutkin ja saavat nauttia parhaaksi katsomallaan tavalla; vietä siekin ja tosiaan älä selittele mitä olet kun vaan oot oma itses!<3

  VastaaPoista
 80. miks poltat tai juot :o?

  VastaaPoista
 81. On ehkä vähän myöhäistä tänne kirjotella, mutta kaikki nää anot sai mut nauramaan. Sofia kirjoittaa järkevää, hyvää ja luettavaa tekstiä blogin pitämisestä ja mainitsee kerran siitä satunnaisesta tupakasta ja kaikki tarrautuu siihen kiinni. Tämähän on aivan kamalan hyvä esimerkki niistä anoista, joita kukaan ei jaksa kuunnella. Ihminen tekee mitä tekee, oli sitten 12 tai 21, annetaan henk.koht. asioiden olla.

  http://pinjami.blogspot.fi

  VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla