tiistai 14. elokuuta 2012

Kouluvideoita

Moikkeliiis,

Tänään sitten oli paluu arkeen. Alotin Kaurialan lukiossa, ja tuleva lukuvuosi vaikuttaa ihan kivalta :) Toki toi koulu on vielä kun joku labyrintti, mutta kaippa sitä sitten oppii :)
Hyvää tulevaa lukuvuotta kaikille!
            

104 kommenttia:

  1. Kiitos, hyvää lukuvutta sullekkin! :)

    helouuuu.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. ostitko kaikki kirjat uusina vai käytettyinä vai sekä että ? ja paljon noi kirjat makso ?

    VastaaPoista
  3. muhaha kiitäluojaas et sullei oo äikän käsi kirjaa, se on kaks kertaa paksumpi:D Jännä kattoo tätä videoo ku ite alotin abivuoden :)

    VastaaPoista
  4. sun videot on kivoja, mut häiritsee vähän ku hoet aina tota 'sillälaiilla'

    VastaaPoista
  5. Mä tykkään katella sun videoita. Mulla menee vielä muutama vuosi ennen kuin oon lukio iässä...

    VastaaPoista
  6. HIMOSÖPÖ SOFIA! <33333 muttaaa tyksin ku teet videoita <3 mutta noi oli kivoja koulutarvikkeita, viittiisköhä itekki tuommosseen tehä? :))

    VastaaPoista
  7. mun blogin osote on muute http://youare-essi.blogspot.fi ois kiva jos kävisit kattoo<3

    VastaaPoista
  8. Ostitko noi kirjat uutena vai käitettynä? :)

    VastaaPoista
  9. zemppiä lukioon! :)

    -t

    VastaaPoista
  10. Samisäikänkirja, jee XD
    fashionfriendsandfootball.blogspot.com

    VastaaPoista
  11. miksei sulle osteta käytettyinä noita kirjoja? sais paljon halvemmalla niin ei tarvis valittaa että on kallista vaikka kallista on käytettynäkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä ostan kaikki mitä pystyy niin käytettynä

      Poista
  12. ootsä samalla luokalla emmin,karon tai kaisan kanssa?

    VastaaPoista
  13. Hei, vinkki toisen vuoden opiskelijalta: Sellasseet isot A4 vihot on ainakin itsellä ollut paljon kivempi käyttää kuin noi pienemmät. Itse käytän niitä myös molemmilta puolilta, esim molemmat kielet englanti ja ruotsi on ollu tosi kiva kun löytyvät samasta vihosta. :)

    VastaaPoista
  14. Tuliks emmi samaan lukioon?

    VastaaPoista
  15. Mä kävin puol vuotta päivälukioo, meinasin kuolla :D Tykkään täst tavast mite nykyää käyn lukioo ni paljon enemmä! :) Blogis on ihana, ja oot ihanan aito tyttö! :)♥

    mylifestyle-lotta.blogspot.com

    VastaaPoista
  16. tsemppiä sullekki!! (: oot kyl niin "reippaan" olonen,että ei pitäs sulle tuottaa vaikeuksii :D

    -ps.aika selvä raja tossa kaulassa,ja rinnassa? =D

    VastaaPoista
  17. Oi että kun tuli ikävä lukioaikoja! Voispa sen käydä kaks kertaa :D. Wanhoja ja abivuotta kannattaa odottaa, ihania kokemuksia :). Ja tietty sitä lakkiaispäivää, se tunne oli jotain niin ihanaa kun sen lakin sai päähän laittaa :).

    VastaaPoista
  18. Kannattaa ostaa iso vihko matematiikkaa varten, pienellä et pääse mihinkään. :)

    VastaaPoista
  19. vinkkinä lukiolaiselle : älä tuhri kirjojas tusseilla (eikä mieluusti lyijykynälläkään) niin saat ne hyvään hintaan myytyä eteenpäin jos et tarvistse :D meillä oli kanssa tuo särmä, enkä yhtäkään tehtäväkirjaa raaskinut ostaa joten ilman mentiin ja hyvin pärjättiin XD tosin onha siel hyvii lukuvinkkei ja sellast ! onnea sun lukiotielle ja kerrohan sitte piakkoin miten on alkanu sujumaan :D ps. tykkään pirun paljo tosta villapaitasesta :3

    VastaaPoista
  20. siis eihän farkkulegginsejä käytetä ilman että joku paita peittää takapuolen...?

    VastaaPoista
  21. hei onksul joku ohjelma jolla saat ladattuu youtubeen videot nopeammin? :) meinaan, mulla kestää ihan sika kauan ladata videot. :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sil on windows movie maker :DDD jonka saa vaan windowa vista ja windows7 koneisiin......

      Poista
  22. ei espanjaa opi kunnolla puhumaa yhen jakson aikana joten jatka vaan senki jälkee

    VastaaPoista
  23. En tiiä arvelenko nyt ihan väärin, mut sain susta sellasen käsityksen, että et haluis niinku käydä kouluu? Onks siel jotain inhottavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eeei, en mä sitä tarkottanut. Koulu on ihan jees, mutta mielummin mä lomalla oon kun koulussa :))

      Poista
  24. Olit ihana täs videos <3 Ja nätti <3 Muaki on kiinnostan pitkää vaihto, mut sit en taas tiiä uskaltaisko :D

    VastaaPoista
  25. Voitko kertoo sun luokan/ryhmäläisten nimet?

    VastaaPoista
  26. Voitko kertoo sun luokan/ryhmäläisten nimet?

    VastaaPoista
  27. Mikä on info? :))) ja oot super kaunis ja rakastan sun blogii !!! :DD hyvää koulumenestystä :)))))

    VastaaPoista
  28. Heips:)
    Aattelin vain kirjoittaa ku ite valmistuin vasta lukiosta eli siis kesäkuussa mulla oli ylioppilas juhlat! Ite kirjotin Psykologian, terveystiedon, ruotsin, enkun ja äikän ja jos aattelet että kirjoittaisit terveystiedon niin SUOSITTELEN! koska siinä voi tooooosi paljon soveltaa maalaisjärkeä ja mieki kirjotin siihen kokeeseen 7 konseptia vaikka tuntu ettei mitää tietäis mutta ihan hyvä kirjain siitä tuli:) sama homma psykologian kanssa! En nyt halua sua ressata vielä millään kirjotuksilla mutta ne kannattaa pitää hyvin mielessä aina ku valitsee kursseja, sillä mulla jäi vähän viimiselle vuodelle tunne että apua kerkeänkö käydä kaikkia. mutta onneks kerkesin:) Onnea sulle lukioon ja sano mun sanoneen että se kolme vuotta menee ehkä maailman nopeiten!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suurin osa kirjottaa terveystiedon vaa siks et pääsis jotenki helpommal ku siin on vähiten kursseja. mun mielest taas terveystiedon kirjottamises ei oo mitää ideaa :D iha turha aine muutenki. mut sofia tsemppii lukioon! ite voisin käydä sen vaik uusiks :)

      Poista
  29. tervetuloa taloon!;)

    VastaaPoista
  30. voikko tehä koululaukku postauksen

    VastaaPoista
  31. Harmittais muaki jos nää vanhemmat ostais mulle 200 euroo vaa kirjoja mutta tällästä tää lukio on :)

    VastaaPoista
  32. TAJUSIN VAST ET MEHÄ OLLAA SAMAS KOULUS! MIKS EN OO NÄHNY SUA?!
    P.s Oot niin kaunis

    VastaaPoista
  33. Ainahan noi tylsät siniset perus vihot voii tuunat itse ;) leikkaa vaikka lehistä kuvia tai jotain (:

    VastaaPoista
  34. Jotenki jännää kun oon lukemu sun ja emmim blogeja toosi pitkään ja nyt oon teidänkans samassa lukiossa:)! Oon ihan kujalla siel lukiossa, ja meinasin tulla juttelee sullle mut en viittiny ku en tiedä haluukko sä tutustuu uusii ? :D

    VastaaPoista
  35. Ootteko Emmin, Karon tai Kaisan kanssa samassa lukiossa?

    VastaaPoista
  36. 200e:oo huhu ite menin nyt toiselle lukioluokalle ja mun 1.jakson kirjat makso 60e:D tiiän toi särmä käsikirja on kallis jouduin itse ostamaan sen myös mutta suosittelen ostamaan mahdollisimman paljon käytettyjä kirjoja! pääset jatkossa paljon halvemmalla:) kielten kirjat jonne tehdään tehtävät niin tottakai uutena mutta kaikki lukuaineet:D pikkusena vinkkinä vain:) ja itse luin kaksi kurssia espnjaa ja kävi todella vaikeaksi:s luulin että olisi ollut paljon helpompi kieli mitä on, että jos jatkat nii opiskele alusta asti toosi hyvin se kieli:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omiin lukiokirjoihin sain tuhlattua ehkä jotain 200e vuodessa. Käytettynä ku ostaa, nii ei mitää ongelmaa. Ne kuitenki joutuu taas kiertoon heti kurssin päätteeksi, nii turhaa ostaa uusia. Ne uudet kirjat on vähän niinku autoja: viet liikkeestä ulos nii arvo putoo puolee. Ei kukaan maksa sulle ees 60% siitä sun käytetystä kirjasta, vaikka se olis aivan koskematon.

      Poista
    2. no paljonkoha sullaki niitä kursseja oikee on? mulla on nyt ekas jaksos 8 kurssii ja kirjakaupas tuli tuhlattua 160 euroa joista ite koulukirjat oli n. 140 euroa, uutena tuli ostettua vaan englannin tehtäväkirja ja fysiikan kirja joka oli pakko ostaa uutena ku on ihan uusi painos eli käytettyjä ei oo viel olemassakaan.

      Poista
    3. eka ano: toi särmän käsikirja maksaa 50 e, joten sait siis kaikki muut tarvittavat kirjat(mitä lie ostitkin ekalle jaksolle) 10 e ?:OOO

      Poista
  37. sori mutta eikö farkkulegginssien kanssa pitäis olla vähän pidempi paita, kun kuitenki ihonmyötäisesti menee?

    VastaaPoista
  38. tosta sun ''helsinki''-postauksesta sellasta, että käytätkö sitä pinkkiä bleiseriä niinkun juhlissa vai ihan arkenakin? :)

    VastaaPoista
  39. hyvää lukuvuotta sullekkin :)

    VastaaPoista
  40. Tsemppiä sullekki! :-) Itestä tuntuu kans vähän siltä, että oisko pitäny vaan mennä amikseen..Ehkä tää tästä. Meillä on myös tuo sama ihana Reaktio kirja. -.- :-D

    VastaaPoista
  41. hirvee video, turhin ehkä ikinä. Koulukirjat niinku ketä K_I_I_N_N_O_S_T_A_A miltä sun kirjat näyttää.. ja pliis penaalin sisältö.... ja toi sun asu... älä pidä nuita housuja sitte ku menet jotain poikaa pyytämään wanhoihin pariksi.... tai jos pidät katokki että peität persees (: ja jos menet vaihtoon et voi tanssia wanhoja sillonku kaveris tanssivat. Kiitos aamen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää sun kommentti oli tosi turha, tästä ei saa mitän irti, ei mitään mitä voisin parantaa, ei mitään sisältöä....

      Poista
    2. Tai sä et halunnu ymmärtää? paranna tän suhteen jos käytät noita farkkulegginsejä laita edes pliis pitempi paita, iha hirveetä kattoo jos persettä ei ole peitetty.

      Poista
    3. oon ihan samaa mieltä että kannattas harkita miten noita housuja käytät ja mun mielestä vaan sellaset pikku teinit pitää legginsejä ;o ja toinen juttu et sun tavote on että osaisit puhuu hyvää espanjaa mut sit meinaat lopettaa sen 1. jakson jälkeen? luuletko että opit siinä ajassa puhumaan sitä kunnolla?

      Poista
  42. Tosi kiva video ! :> Tuntuu et lukio onki ihan hyvä juttu , ite oon miettiny amista lukion sijaan.. :D ! mutta joo vielä tyhmä kysymys loppuun. Minkä merkkisiä kuulakärkikynii sä käytät? Ku siis mä tykkään kans kirjottaa kuulakärkikynäl ,mut en ikinä löydä hyvää ! :'D Haha, mut hauskaa lukuvuotta sullekki ! :') Niin ja mun koulu alkoi jo Maanantaina. Oli ihan kiva päivä ,mutta oon kyl nyt jo ihan kyllästyny.Olihan se kiva nähdä kavereita ,mut silti on jotenki mälsä olo ku koulu alko. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on joku hämeenlinnan oma tyhmä kynä :DD

      Poista
  43. Tohon koulukirjojen hintajuttuun, pääset (tai vanhemmat pääsee :D) paljon halvemmalla kun ostaa käytettynä. Meiän koulussa on ilmotustaululla kirjailmotuksia ja joistain suomalaisista saa ostettua käytettyjä. Ja jos tiiät ettet jotain ainetta kirjota, etkä tartte siis kirjaa kun yheks jaksoks, niin kannattaa kavereilta kysellä :) Itellä ainakin säästyny pitkä penni tolla taktiikalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ostettiin kaikki kirjat mitä sai niin käytettynä :)

      Poista
  44. kun teette sen kaveri videon niin älkää lukeko/vastatko enää kysymyksiin mitkä ootte lukenu/vastannu. ainakin aikaisemmissa videoissa on tullut monta samaa kysymystä ja se vaan pidentää videoo. tai toki jos haluatte mutta mielestäni samat kysymykset voisi skipata.

    VastaaPoista
  45. Ite alotin uudessa isossa koulussa yläasteen toista vuotta ja sama juttu, eli sokkeloista ja jännittävää, mutta toisaalta oon taas hirveen innoissani :) tää video oli tosi kiva! millä kuljet muuten kouluun?

    VastaaPoista
  46. Itelläni alko kans kasiluokka eilen:) Ihan jees meni, huome ois ekat valinnaisainetunnit, jännittäää!!

    VastaaPoista
  47. kun et videossa maininnu ni tuli mieleen täs kans sillee aika peruskysymyksenä ku itekki oon lukion ekalla nyt ni onko sulla pitkä vai lyhyt matikka? :D

    VastaaPoista
  48. ah, nää sun videot on parhautta! oot niin kaunis!

    VastaaPoista
  49. en tiiä kysykö joku jo mut en jaksa selata kommentteja, mutta ootko pitkässä vai lyhyessä matikassa/ruotsissa? (heh video ei oo viel loppuu nii sori jos mainitsit tän videos) :D

    VastaaPoista
  50. Kannattaa mennä vaihtoon!!!!! Ite oon nyt kakkosella ja meen vasta ens vuonna vaihtoo, eli kokemusta ei vielä oo, mutta oon varma, että se tulee olee yks sun elämäs parhaista vuosista.Mitä ainaki kaikki sanoo :) +se on tosi edullista suhteessa siihen, että oot siellä koko vuoden (tietty riippuu mihin maahan oisit menossa :) )

    VastaaPoista
  51. Mitä ihmettä joudutteko ostaa kaikki kirjat aina ykköseltä asti omaksi?! Meillä on silleen, että ykköset saa lainata koulun kirjastosta kirjat ja kakkoset ja kolmoset ostaa itelle. Säästyy ainakin se puol miljoona eikö ;) En käsitä oikeesti että 200e! Huuuhhuh. itellä alkoi siis maanantaina lukio

    VastaaPoista
  52. ahhahah, kakara iha innoissaa ku pääs LUKIOOON !!! c'moon kellään ei varmaan ookkaan samoja kirjoja kun sulla tai muuta... kaikilla on noi samat jutut, koita toki esittää jotain asiantuntijaa tässä lukioaiheessakin -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei.. :D multa oltiin tämmöstä videota missä kerron mitä odotan lukiolta sun muuta :)
      että koita säkin toki päteä tässä nyt asioista mistä et nähtävästikkään tiedä mitään :)))

      Poista
  53. Eiks sulla ollu takataskuja noissa housuissa?! Et kai vaa lähteny peittämättä peppua kouluun, ethän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun peppu oli tuvallisesti noitten legginsien sisällä, en esitellyt sitä kenellekkään :)

      Poista
  54. jos haluat osata puhua espanjaa niin todellaki monta kurssia käytävä, paras tietenki jos kaikki :) eka kurssilla opettelet tyylii moi, kyllä, ei, auto, kukka xxd

    VastaaPoista
  55. Tosi kiva video! :) niiku kaikki sun videos on :D

    Hyvä toi ku sanoit tossa, että tuntuu että oot ollu lukiossa jo kauan,
    niin mä voin sanoa että 3 vuotta menee tosi nopeesti kummiski :o

    mä oon ite amiksen viimeselle luokalla ja ei voi uskoo miten äkkii ne
    3 vuotta meni! :----D

    Tsemppiä lukioon! :) ja hyvää tulevaa lukuvuotta! (:

    VastaaPoista
  56. Äääää mun silmät kärsi kun pidit noita farkkulegginssejä noin ilman paitaa joka peittää takapuolen :( Oot ihana ja kaunis ja sulla on tosi hyvä tyylitaju ja ihania vaatteita mutta osta sitte mieluummin sellaset housut jossa on takataskut jos sulla ei oo esim pitkiä toppeja tms jotka yltäis peppuun asti (:

    VastaaPoista
  57. koska tulee uus videopostaus? ): oon tullu riippuvaisiks niihin! on nii ihanaa kuunnella sun ääntä, ku se piristää huomattavasti mun päivää! (: vaikka kuulostaiski hassulta :D oot ihana♥

    VastaaPoista
  58. Huh, luulin että tää kouluvideo on joku sellanen että kuvailet siellä koulussa jotain mut ei onneks :D Olisit antanu aika...mielenkiintoisen kuvan itsestäs muille ihmisille jos olisit höpöttäny ittekses kameralle :D

    VastaaPoista
  59. Mahtavaa lukuvuotta sulle! (:

    Oon itse lukiossa nyt kolmatta vuotta ja oon tykänny ihan hirveesti, lukiossa kun tutustuu paljon helpommin uusiin ihmisiin ja saa vaihtelua yläastemeininkiin.
    Itse _vihaan_ vihkoja, en todellakaan tiedä miksi. Täälläpäin (Oulu) monet ketä tunnen, minä mukaa lukien, käyttää kansioita ja luentolehtiöitä, melko halpaa ja kirjapino ei täyty vihkoista :) Muutenkin helpompaa kun monisteet yms., mitä lukiossa jaellaan _paljon_, pysyy järjestyksessä eikä niitä tarvi taitella vihkojen väliin.

    Toivottavasti kaikki menee hyvin etkä väsy koulunkäyntiin, ota ahkerasti kursseja nyt kun intoa vielä riittää niin saat ottaa seuraavina vuosina rennommin! (:

    VastaaPoista
  60. Ite menin just uuteen yläkouluun (: törmäsin vaa youtubessa tohon sun videoon (siis tähän: http://www.youtube.com/watch?v=a1horAu4WQs&feature=related ) tää siis on aika vanha, mut kuuntelin kokonaa ja kosketti. Ite en oo kohdannu mitenkää tollasta kiusaamista, mut joskus on kyllä ollu sellasta, et just poika josta tykkäsin sano jotai tyylii et "vähä oot läski!" tai jotai näi ja olin sillee "O_O". Se oli aika rankkaa.
    Nimittäi just tänää tää sama poika sano jotenki et "eihä nuo läskit tuu meidän tunnille?"
    Viha oikeestaa löyty jostai ja ei ollu kaukana etten menny turpaa vetäsee! No eihä se varmaa mitää ratkase mut nii...yleensä sanon kyllä vastaa Onneks en kuitenkaa oo kohdannu paljon mitää tällästä.

    Tää video oli muute tosi kiva :)Kivaa lukion alkua sulle!

    + sori somaani :D tuli "hieman" pitkä.



    VastaaPoista
  61. koska vastaatte karon, eiku kaisan kanssa niihi kysymyksii?:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ollaan jo vstattu jo puoliin, en tiiä koska rupeen julkasemaan niitä :)

      Poista
  62. sun blogi on mun lemppari blogi KAIKISTA !!!!!!!!!!!!!11111 <3<3<3<3<3<3<3

    katon tätä päivässä varmaa KYMMENE KERTAAA :-DDDDDDDDDDD<3

    VastaaPoista
  63. Mun mielestä sä oot laihtunu toosi paljon verrattuna niihin videoihin ja kuviin mitä oot laittanu tänne ihan alkuaikoina :-D jatka samaan malliin mallivartalo ! (y)

    VastaaPoista
  64. onkos teijän lukiossa 75 minuutin tunnit? 8) teillä on täysin eri kirjasarja englannissa, kun meijän lukiossa :o, kai se siis voi olla lukiokohtaista, että mitä sarjaa käytetään.
    tsemppiä lukioon!

    VastaaPoista
  65. Voisitko tehä videoo pitkäst aikaa sun kuntokuurista, miten on edenny, ja onko uusii tavotteita, paljo painoo pudonnu, miten aijot nyt jatkaa ku koulut alko yms.. tekis miun ja varmaan monen muunkii mieli kuulla asiastan=)

    VastaaPoista
  66. koska postausta ?!?!!?

    VastaaPoista
  67. Käy ihmeessä kattoo löytyiskö tuolta jotain :) ---> http://sapenkirppis.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  68. Ostatsä kaikki sun kirjat uusina :oo ? En suosittele, on paljon isojakin käytettyjen kirjojen nettisivuja ja näin että tulis paljon halvemmalla. No onnee lukioon (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tietenkään osta, pyrin ostamaan kaikki mitkä pystyn niin käytettynä :) kiitti!

      Poista
  69. siis sun tavote lukiossa on oppia espanjaa kunnolla, mutta silti saatat lopettaa sen ekan jakson jälkeen?!?!

    VastaaPoista
  70. Jaksamisia sinne lukioon! Ite valmistuin nyt keväällä Hykin lukiosta, mitä ei enää olekkaan olemassa!

    VastaaPoista
  71. jeeeee, mä kattoin äsken sun videon siittä koulukiusaamisesta :// paskoja kokemuksia mutta pysy tästäkin edes vahvana :) hieno nähä ku joku uskaltaa kunnol puhua asiasta avoimesti :) ps. hämeenlinna on hieno paikka, itsekin tääl asustan :)

    VastaaPoista
  72. kivat meikkirajat! ihan valkone kaula ja oranssi naama. käytä vaik ir tai käy solkus jos haluut olla ruskee;)

    VastaaPoista
  73. En tiiä onko tästä sulle mitään apua tai haluatko ees kuulla, mutta aattelin vähä kertoo mun kokemuksia espanjan opiskelusta. Alotin lukion tokan tässä nyt ja opiskelen siis neljättä kurssia espanjaa tällä hetkellä. Musta ainaki tuntu ykköskurssin jälkeen että helppoo kauraa, osaan jo tän kielen, samoin kakkoskurssissa. Kolmoskurssissa ongelmat alko ja nyt neloskurssissa huomaan etten osaa/muista enää melkein mitään:D Se vaatii oikeesti paljon töitä vaikka ei ehkä uskois kun joku vieras tulee niin sanoon... Yks mun kaveri etti jostai netistä semmosen sivuston missä oli jotai ilmotuksia että otetaan nuori suomalais-espanjalaiseen perheeseen esim. kuukaudeks hoitaan pariks tunniks päivässä lapsia ruoka- ja asuinpaikkapalkalla:) Se sai kulkee aika vapaasti ja sano ite että vaikka ei oppinu ite kovin hyvin puhuun espanjaa niin ymmärtää sitä nyt tosi paljon paremmin kun kuulee:D Oon ite aatellu että vois ehkä kanssa kesällä mennä tommoseen.. Mutta ei mulla muuta, aattelin vaan kertoo tosta espanjan opiskelusta ja että jos tykkäät matkustaa niin tommonen perhejuttu vois olla kiva:) Ps, tykkään näistä sun videoista!

    VastaaPoista

Vain asiallisia kommentteja! :) Kiitos!
Kamera on Nikon d3100
Olen 175 cm pitkä
Käyn salilla nimeltä Kuntokeidas
Muokkaan videoitani Windows Movie makerilla
Videokamerani on JVC everio
Muokkaan kuviani Windowsin ohjelmalla
Bannerin teen paintilla