sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Oh my fucking god

Moikka,

Musen keikkaa on vaikeaa kuvailla millää tapaa, ei ainakaan kirjottamallla.. Yritin pöpertää videolla jotain sekavaa :D

         

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

KROATIA 6.7-13.7

Moikkaa,

Luvassa siis pitkään odotettua Kroatia postausta :) Varoitan jo nyt, että postaus tulee olemaan tooodella pitkä! Let's begin!

Lähettiin siis 6.7 lauantaina Finnairin lennolla kohti Kroatiaa, tarkemmin sanottua Splitiä. Vielä tarkemmin oikeastaan Podgoraan. Lento oli tosin kaksi tuntia myöhässä, mutta se ei paljoa haitannut. Jos vähän jotain perustietoja Kroatiasta nyt sepustaisi. Kroatia on juuri liittynyt Eurooppaan, ja sinne kesti lentää 2 tuntia 50 minuuttia. Ihan siedettävä aika siis. Lämpötilat sielä on ainakin heinäkuussa keskimäärin +30-36 astetta, parina päivinä sato ja ukkosti, mutta se oli ihan hyvä, että pääsi ilmat vähän purkautumaan. Musta ei ollut liian kuuma (no joskus joo) mutta porukat oli vähän sitä mieltä, että liian tukahduttava ilma. Kroatiassa toimii valuuttana kuna, jaa yks euro on vissiin 7,4 jotain kunaa. Siellä on musta jonkin verran halvempaa kuin Suomessa, ainakin ruuat :)  Sekä, siellä ollaan tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Me oltiin Podgorassa, mikä on Splitistä noin kahen tunnin ajomatkan päässä. Podgora on toosi kaunis kaupunki, vaikka se onkin vähän pieni. Tosin, mun mielestä just hyvän kokonen :) Sieltä on lyhyt matka Makarskaan, mikä on hieman isompi kun Podgora.
Meijän hotelli oli nimeltään Natalia, ja se oli neljän tähden. En voi muuta kun ylistää maasta taivaaseen. Ilmastointi pelas hyvin, sijainti mitä loistavin (10 m rantaan ja bulevardille) sekä hlö.kunta oli tosi mukavaa! Plus huoneet oli tosi siistit ja hyvät kaikinpuolin :) Voin siis suositella lämpimin mielin!
Varmaan mainitsin jo, että näkymät oli Kroatiassa ihan uskomattomat. Korkeita korkeita vuoria, ihanan sinistä vettä ja paikallista arkkitehtuuria. Valittiin Kroatia juuri maisemien, sekä ranta- että kaupunkiloma mahdollisuuden takia. Ja oli kyllä nappivalinta :) Se siitä osiosta, siirryytääs päivä kerrallaan asioihin mitä tehtiin sun muihin juttuihin.

DAY 1
Saavuttiin hotellille joskuuuus, en muista kyllä yhtään. 14 aikoihin? Käytiin vaan tsiigailemassa paikkoja, uitiin ja mentiin syömään ulos. Ruuasta pakkoa vielä sanoa se, että annokset on tosiaan siellä kokoa työmies. Eli ei kannata ottaa mitään alkupaloja tai mitään, suoraan vaan pääruokaan ja takaan että oot ihan ähky :D Ruoka ei oo mitään tajunnanräjäyttävää, aikalailla samanmoista kun Suomessa, ehkä vähän laaduttomampaa, got it?:D

DAY 2
Sunnuntainakin oltiin vaan ja rentouduttiin :) Olin ottamassa arskaa melkein koko päivän ja käytiin myös taas ulkona syömässä. Kierreltiin vielä vähän lisää, ja käveltiin se kävelykatu päästä päähän. Toisessa pääassä oli pieni laivasatama ja lisää kaunista rantaa :)
 Meijän parveke on tuo oikeelta ylin :)

DAY 3
Käytiin aamupalalla äidin kanssa ulkona :) Siellä yhessä "baarissa" oli ihan mielettömän hyvää toastia, siinä oli vaan kinkkua ja juustoa, mutta ah silti niin hyvää! Päivemmällä jokus 11-12 aikoihin lähettiin Makarskaan taksilla, ja oltiin siellä noin kolmeen asti. Loppupäivän makoilin rannalla vaan ja illalla mentiin drinkeille paikalliseen baariin :)

DAY 4
Lähettiin Apollo matkojen järjestämälle reissulle Splittiin :) Bussimatka kesti noin reilu 2 tuntia, ja käytiin siinä matkan varrella jossain mantelitehtaalla. Ajeltiin bussilla upeitten vuoristojen läpi, ja huh.. Ne näköalat ei unohdu multa koskaan! :) Käytiin siellä Splitin keskustassa semmosessa älyhienossa Rooman keisariajan linnakkeessa, mikä lie! Siellä sisällä oli kaikkia hienoja ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Splitissä oltiin yheksääna asti illalla, ja hotelilla oltiin joskus 23 aikoihin.. Eli olin aika kuollut, ja simahdin heti kun pääsin sänkyyn.

DAY 5

Lähettiin aikasin aamulla, joskus kasin aikoihin satamaan :) Mentiin nimittäin risteilylle, mikä kesti kokoo päivän. Käytiin Makarskan kautta Hvarin saarella ja sieltä Bracin saarelle. Tosi kauniita maisemia jälleeen kerran :) Nähtiin jopa delfiinejä!!! Sain niitä vähän myös videolle ^^ Tosin, se laivassa istuminen 3 tuntia per suunta ei ollut mitään parasta antia.. mutta no, maisemia kattellessa :)
DAY 6
Rentouduttiin vaan ja nautittiin tokavikasta kokonaisesta päivästä. Otin paljon aurinkoo ja onnistuinkin käräyttämään itteni aika pahasti.. Porukat meni syömään, mutta mä jäin tuskastelemaan hotelliin ja lueskelin kirjaa loppuillan. Raahauduin kumminkin ylös, ehostauduin vähän ja pyysin, että äiti ottelis musta vähän kuvia, kun ei oikein alkulomasta tullut oteltua mitään kuvia musta.

DAY 7
Viimeinen kokonainen päivä :) Käytiin illalla syömässä hienossa ravintolassa ja kierreltiin vielä viimesen kerran Podgoraa :) Menin kattomaan auringonlaskua ja rentouduin vaan. Tästä päivästä ei ookkaan mitään kuvia, ajattelin pitää vaan minäaikaa, enkä tuhlata yhtään sekuntia kameran kanssa :)

Sitten koittikin lähdön aika. Olin kyllä ihan happy, ettei oltu tuolla enempää kuin viikko :) Se riitti oikein hyvin ja täällä Suomessa odotteli yksi tärkeä ihminen, niin ei paluu tuntunut ollenkaan pahalta ;)
Tähän loppuun sitten vielä video, sillä tiedän ettei tää kuvaoksennus ollut tarpeeksi! :)